Foto: Kurir

DOKAZI

ISTRAGA STRAVIČNE SMRTI RADNIKA U BIBLIOTECI U BEOGRADU: Tužilaštvo utvrđuje ko je kriv za pogibiju na Vračaru

Naloženo je sprovođenje dokaznih radnji protiv nepoznate osobe zbog sumnje da je počinila krivično delo protiv opšte sigurnosti kada su 24. avgusta 2018. poginuli Darko Šukalo i Lazar Blagojević

Crna Hronika

Prvo osnovno tužilaštvo naložilo je izvođenje dokaznih radnji kako bi se utvrdilo da li je i ko odgovoran za nesreću u Narodnoj biblioteci u Beogradu, kada su tokom servisiranja sistema za gašenje požara nastradali vlasnik firme "Empeks" Darko Šukalo (50) i njegov zaposleni Lazar Blagojević (25).

Saslušavaju se svedoci

- Tužilaštvo je naložilo sprovođenje dokaznih radnji protiv nepoznate osobe zbog sumnje da je počinila krivično delo protiv opšte sigurnosti. U okviru prikupljanja dokaza i istrage o tome šta se tačno dogodilo u Narodnoj biblioteci, trebalo bi da budu saslušani svedoci i obavljena veštačenja na osnovu kojih će biti poznato da li je bilo bezbednosnih propusta i ko je eventualno odgovoran za njih - objašnjava izvor Kurira.

Nesreća u kojoj su dvojica radnika nastradala dogodila se 24. avgusta prošle godine u depou Narodne biblioteke, u Skerlićevoj ulici u centru Beograda.

foto: Facebook

Iscurio gas

Prema nezvaničnim informacijama, pokojni Darko Šukalo i Lazar Blagojević kobnog dana došli su u redovnu proveru ispravnosti instalacija. Navodno, iz boca koje su bile u jednoj od prostorija iscurio je gas koji je prouzrokovao manju eksploziju, ali i trovanje dvojice radnika.

- Posle eksplozije, vrata prostorije u kojoj su bili su se zatvorila, a vazduh je automatski isisan, pa su se najverovatnije ugušili. Tragedija se dogodila u veoma skučenom prostoru kontrolne sobe - rekli su posle nesreće izvori iz istrage.

(Kurir.rs/J. Spasić/ foto Kurir, Privatna arhiva)