Foto: Printscreen/YT

džejmi

DŽEJMI OLIVER OTKRIO TAJNU NAJSOČNIJE PILETINE: Ako želite da ima zlatnu, hrskavu koricu, potrebna vam je OVA NAMIRNICA! (VIDEO)

Žena

Piletina iz pećnice odličan je izbor za ručak. Možete je marinirati na mnogo načina, međutim ako želite sočnu piletinu sa zlatnom i hrskavom koricom predlažemo vam da je napravite po receptu Džejmi Olivera.

Slavni kuvar savetuje da piletinu kuvate u mleku, jer kalcijum u mleku pokreće prirodni enzim u piletini zbog kojeg postaje mekša. Da bi vaša piletina imala hrskavu koricu zlatne boje savetuje da je pre stavljanja u pećnicu posolte i pobiberite, a zatim ispržite na puteru ili maslinovom ulju. Nakon toga piletinu iscedite i zatim stavite u posudu u koju ste stavili 500 ml mleka, cimet, listove kadulje, limunovu koricu i beli luk. Pećnicu zagrejte na 190 stepeni i piletinu pecite dok se ne ispeče do kraja (otprilike 90 minuta). Pre posluživanja piletinu prelijte umakom koji se napravio od mleka i začina u kom ste je kuvali. Džejmi Oliver predlaže da piletinu poslužite uz pire krompir i sezonsku salatu.

Kurir.rs, Foto: Printscreen/YT