Foto: Printsreen

BRUTALAN ZLOČIN

SLOBODANA (68) JE AMERIKANAC UBIO ZBOG SVAĐE OKO PSA! Tragičan kraj Srbina na Floridi! Njegov ubica je izneo SRAMNU odbranu!

Ijan Stefan (25) iz Vest Palm Biča osumnjičen da je ispalio dva hica iz pištolja u muškarca iz Srbije. On tvrdi da je pucao u samoodbrani, a žrtvina ćerka smatra da je ubica kukavica

Crna Hronika

Srbin Slobodan Jakovljević (68) ubijen je 5. februara na Floridi, a u njega je, kako se sumnja, dva hica iz pištolja ispalio komšija Ijan Stefan (25), posle kraće rasprave zbog psa, koga je osumnjičeni šetao ulicom bez povoca. Kako prenose mediji s Floride, mladić koji je pucao u Slobodana Jakovljevića branio se posle hapšenja da je hice ispalio u samoodbrani.

Pas bez povoca

Policija je saopštila da je istraga o pucnjavi u Vest Palm Biču i dalje u toku, kao i da je napadač identifikovan i da sarađuje. Kako se navodi, sukob dvojice muškaraca na ulici, prema dosad prikupljenim dokazima, izbio je zbog pit bul terijera, koga je mladić koji je potegao pištolj vodio bez povoca.

- Ijan Stefan pucao je i ubio mog tatu! Ne plašim se da kažem njegovo ime, on je već uradio najgore. Pošto se njegova prava poštuju i ime ne objavljuje, ja ću biti glas mog oca. Molim da mi neko objasni kako neko ko okolo hoda s pištoljem i pit bulom i dalje šeta, a moj tata je na obdukciji. On je kukavica i nadam se da će njegova porodica osetiti isti bol koji je on naneo našoj. Preklinjem nadležne u Vest Palm Biču da istraže svaki trag i da zaštite žrtvu - objavila je na svom Fejsbuk nalogu ćerka ubijenog Slobodana, Đina Bijelić Rizo. Ona je navela i da je njen otac bio drag i miroljubiv čovek, koji bi uvek svakome pomogao.

foto: Printsreen

Traže pravdu

Očajna porodica Srbina je, posle objava da se mladić brani time da je u Slobodana pucao u samoodbrani, pozvala nadležne da reaguju tražeći odgovore na pitanja: "Kako je goloruk čovek od 68 godina mogao da ugrozi naoružanog mladića koji je uz sebe vodio puštenog pit bula?"

U izjavi za američke medije, ali i na svojoj stranici na Fejsbuku ona je ispričala da je njen otac Bob, kako su ga zvali, otišao u Ameriku u potrazi za boljim životom.

Porodica neutešna Šetao je svakog dana Đina Bijelić Rizo, ćerka ubijenog Slobodana Jakovljevića, na Fejsbuku je napisala da je njen otac imao problem sa artritisom, kao i da se godinama oporavljao od povrede Ahilove tetive. Kobnog dana sa suprugom Ankom bio je u šetnji. - Hodanje mu je bilo bolno, ali je znao da je to najbolja terapija. Zbog toga je puno šetao, svakoga dana - napisala je ona.

- Došao je u Ameriku u potrazi za boljim životom, prošao je dug put i postao američki građanin. Pre oko tri godine sa svojom ženom, a mojom mamom Ankom, preselio se ovde na Floridu, da uživa u svom životu na jednom od najlepših mesta u SAD. Bob je voleo svoj život - rekla je Slobodanova ćerka. Kroz suze, ona je pozvala sve prijatelje da se dostojanstveno oproste od njenog oca, na mestu na kom je nastradao.

- Ovo se dogodilo jer je život mog oca bio u opasnosti, a ne život drugog čoveka - kroz suze je rekla ona.

Njena majka Anka, samo desetak minuta pre tragedije bila je sa suprugom ispred zgrade, jer su prethodno, kao i svakog dana, šetali.

- Ja sam otišla u kuću da se istuširam, a on se nikad više nije vratio - plačući je dodala Anka.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/ foto Privatna arhiva, Printscreen)