Foto: AP

OD VRHA DO DNA I NAZAD

NOVAKOV INSPIRATIVNI GOVOR POSLE KRUNISANJA U MONAKU Ovako je izgledalo Đokovićevo PUTOVANJE: Hteo sam da ostavim reket, a sada pričam priču (VIDEO)

Novak Đoković dominira sportskom planetom! Srpski teniser izabran je za najboljeg atletu sveta!

Tenis
> 23:25h

Četvrti put u karijeri Nole je dobio prestižnu nagradu "Laureus" akademije za dostignuća u prošloj godini. Uručena mu je na svečanosti u Monaku.

Princ Albert od Monaka je pročitao ime i prezime najboljeg sportiste sveta, a nagradu je Novaku uručila legendarna teniserka Monika Seleš.

Nole se zatim obratio prisutnima, ali i višemilionskom auditorijumu kraj televizora.

"Velika je čast deliti pozornicu sa princom i Monikom Seleš", rekao je Đoković, a onda se obratio nekada najboljoj teniserki sveta:

"Sanjao sam da napravim nešto što si ti napravila u svojoj karijeri. Jelena Genčić je imala zasluge za to, jer je uticala na moj život više nego iko osim mojih roditelja. Znam sve o tebi, da ideš u 9.30 u krevet, jedeš zdravo, ne piješ koka-kolu. Morao sam da radim isto što i ti i hvala ti što si me inspirisala".

Nole je zatim nastavio:

"Nisam znao šta da očekujem, živim po filozofiji ne očekuj ništa i dobićeš sve. Mnogi su mi zagrejali srce pričama i dokazali da su borbeni duh i otpornost nešto što je uvek tu i da sport šalje univerzalnu poruku svima. Nelson Mandela je bio u pravu kada je na osnivanju 'Laureusa' rekao da sport ima snagu da promeni svet".

Posebnu zahvalnost izrazio je supruzi.

"Želim da zahvlaim i Jeleni. Mislim da si me predstavila bolje nego što bih ja uradio. Tvoja podrška je veoma bitna. Kada sam preispitivao sve i razmišljao da napustim tenis, našao sam se u dobrom balansu u životu. Trebalo mi je nekoliko meseci da pronađem značenje i mislim da ova nagrada reflektuje to putovanje od nekoliko meseci, čak i od Rolan Garosa 2016. Tada sam doživeo olakšanje. Nisam napustio proces niti putovanje koliko sam želelo da ostvarim taj cilj, a on ne bi bio ništa bez celog putovanja. Mnogo sam lekcija naučio o sebi i životu u prethodne tri godine. Bio sam nestrpljiv da se vratim posle operacije i zaista sam bio na ivici da ostavim reket, a sada stojim ispred vas sa nečim što priča priču. U tim trenucima kada se suočavate sa izazovima, pogledajte u sebe. Tu sve leži! Treba uvek naži snagu veru i motivaciju za nastaviti dalje", završio je Novak Đoković inspirativni govor.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: