Foto: AP

šampioni se prepoznaju

VANVREMENSKI NOVAK: Partizan čestito Đokoviću izbor za najboljeg sportistu sveta!

Srpski teniser Novak Đoković izabran je za najboljeg sportistu sveta za 2018. godinu. Prvi reket sveta dobio je laskavu nagradu "Laureus" za dostignuća u prošloj godini, a među mnogim čestitkama, Đokoviću je stigla i ona od Fudbalskog kluba Partizan.

Tenis

- Kada gotovo mislimo da nada ne postoji, čovek u sebi pronađe nadljudsku snagu da nastavi dalje. To nas u sportu i životu razlikuje od prosečnih i gura ka vrhunskim rezultatuma. On je jedan od tih, koji je postao još bolji i vanvremenski, baš kada su svi mislili da je povratak na tron nemoguć. Zato mu se danas čitav svet divi i uz to poštovanje jednoglasno slaže, da je On, Novak Đoković, najbolji sportista sveta već četvrti put po mišljenju sportske akademije Laureus na svečanoj ceremoniji održanoj u Monaku.

Fudbalski klub Partizan čestita Novaku Đokoviću i njegovoj porodici ovo laskavo priznanje i ujedno se raduje novim sportskim uspesima koji najpozitivnije reprezentuju Novaka i našu zemlju u svetu. Đoković je prethodno već tri puta biran za najboljeg: 2012, 2015. i 2016.godine, stoji u čestitki kluba iz Humske.

Srpski teniser Novak Đoković izabran je za najboljeg sportistu sveta za 2018. godinu. Prvi reket sveta dobio je laskavu nagradu "Laureus" za dostignuća u prošloj godini na svečanoj ceremoniji u Monaku.

Sportska akademija "Laureus" ovo priznanje dodeljuje svake godine, a Đoković je već tri puta biran za najboljeg: 2012, 2015. i 2016. Srpski as je zablistao u drugoj polovini 2018, kada je osvojio Vimbldon, Masters u Sinsinatiju, US open i Masters u Šangaju. Novak je izabran u konkurenciji Kilijana Mbapea, Luke Modrića, Lebrona Džejmsa, Luisa Hamiltona i Eliuda Kipčogea.

Rekorder je Rodžer Federer sa pet "Laureus" nagrada, a Đoković sada deli drugo mesto na večnoj listi sa Juseinom Boltom sa po četiri priznanja

Kurir sport