Foto: Damir Dervišagić

OTKRIVAMO

BILA JE ZVEZDA JUŽNOG VETRA, SRCE JOJ JE PUKLO ZA SINANOM, A SAD OPLAKUJE I ŠABANA! Došla je iz daleke Švedske da sahrani kralja narodne muzike: Pala Verici Šerifović na grudi pa ZAJECALA! (FOTO)

Stars
> 21:11h

Grupa Južni vetar koja je proslavila Šemsu Suljaković, veliku slavu donela je i Dragani Mirković, Indiru Radić, Mileta Kitića, Jašara Ahmedovskog, Sinana Sakića, i mnoge druge. Ovu grupu osnovao je čuveni Mile Bas, koji je bio kompozitor i tekstopisac svih hitova nastalih tokom osamdesetih i devedesetih.

Muzički pravac koji su ovi izvođači zastupali kasnije je Rambo Amadeus nazvao - turbofolk.

Pošto je došla iz Švedske, gde inače živi, u društvu Verice Šerifović i Jašara Šemsa se pojavila na sahrani Šabana Šaulića. Vest o njegovoj smrti očito ju je dotukla. Već na ulazu u groblje čvrsto je zagrlila Vericu, pa joj zajecala na grudima.

Podsetimo, prošliog juna Šemsu je slomila vest o Sinanovoj smrti. Govoreći o njemu neprestano je plakala.

Iako živi u Švedskoj, ništa je nije sprečilo da dođe njenom "Sinči" na sahranu.

"Srce mi je puklo. Od kako sam čula da je moj Sinan umro, ne mogu da se smirim. A nemam koga da pozovem od njegove porodice, kome je sad do priče... Ne znam šta da vam kažem, nemam snage da pričam, ovo me skroz slomilo", rekla je tada Šemsa.

FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić

Šaban Šaulić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu u 15 sati. Brojni prijatelji, porodica, kolege iu građani čitav dan opraštaju se sa kraljem narodne muzike.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: