Foto: EPA

TVITERAŠI GA KRITIKOVALI

PROĆI ĆEŠ KAO GADAFI! BRUTALNE PRETNJE NIKOLASU MADURU: Američki senator objavio jezivu SLIKU na Tviteru! (FOTO)

Američki senator Marko Rubio na svom Tviter nalogu postavio sliku ubistva libijskog vođe Muamera Gadafija kao poruku venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru.

Planeta

Dve slike - jedna koja prikazuje Gadafija dok je još na vlasti, a druga pokazuje mučenje libijskog vođe nekoliko minuta pre njegovog brutalnog ubistva - objavio je senator Rubio (R-FL) na Tviteru bez ikakvog opisa. Ipak, s obzirom na njegove otvorene pozive na oružanu pobunu u Venecueli zemlji kako bi se smenio predsednik Nikolas Maduro, poruka je jasna.

Međutim, takva "suptilna pretnja" naišla je na sveopštu osudu na društvenim mrežama. Tviteraši, između ostalog, senatoru poručili i da ima veoma loš ukus.

Iako je nekoliko tviteraša podržalo viziju Madurove smrti, većina je osudila senatora zbog nedostatka ukusa ili pristojnosti.

Neki su tvrdili da bi svaki iskaz koji izbacuje ratnu propagandu po takvoj stopi verovatno bio suspendovan - ako ne bi pripadao američkom senatoru.

Marko Rubiofoto: EPA

"Marko Rubio je upravo objavio nasilnu, grafičku pretnju smrću. Da je iko od nas to objavio, mi bismo bili suspendovani zbog toga,” objavio je novinar Bill Palmer.

Kurir.rs/ RT

Foto: EPA