Foto: Stefan Jokić

VOLJEN I POŠTOVAN

TATICE NAŠ, KAŽU DA SI OTIŠAO NA PUT, ČEKAMO TE... Deca se potresnim rečima opraštaju od ubijenog Butulije! ČAK 84 ČITULJE UBIJENOM PREDSEDNIKU AMSS

Crna Hronika

Današnje novine pune su čitulja i poslednjih pozdrava ubijenom predsedniku AMSS Mirku Butuliji. Čak 84 čitulje objavljene su u dva dnevna lista, u kojima su se opraštali najbiliži, deca, supruga, majka, a potom i poslovni partneri i prijatelji.

"Tatice naš, kažu da si otišao na put. Čekaćemo te da nam doneseš bombone, haljine i patike. I bićemo dobri, bićeš ponosan na nas. Najbolji đaci, studenti, ljudi. Kakav si i ti bio. Fali nam tvoj zagrljaj, tvoja nežnost, tvoje razumevanje. Ta praznina biće doveka", stoji u emotivnom oproštaju dece.

foto: Printscreen

Sličnu čitulju objavila je i supruga Marijana, koja mu je obećala da će čuvati njihovu decu.

"Najdraži moj, ljubavi iskonska, snago moja, osloncu moj, lave, pitoma i nežna dušo, brižni oče, mužu, naša ljubav je uvek bila jaka i biće još jača. Čuvaću ove naše piliće od svih zala i pričaću im kakva si ti ljudina bio, čvrst, jak, a za nas nežan, osećajan, pun ljubavi. Još da ih ojačam i eto me stižem kod tebe da me zagrliš i kažeš da će sve biti dobro. Volim te i voleću te do poslednjeg daha svog života", napisala je neutešna supruga Marijana.

foto: Printscreen

Od ubijenog predsednika AMSS potresnim rečima oprostila se i njegova majka.

"Mili sine, srećo moja, radosti moja, što sam te imala, rodila, i odgojila u čestitog čoveka, brižnog i predanog sina, koji si čitavog sebe predao brizi i pažnji svojih roditelja, svoje supruge, svoje dece. Tugo moja beskrajna, što sam te izgubila, pa mučenički postrada od satanske ruke", napisala je ona.

Komemoracija Butuliji biće održana u Skupštini grada Beograda u utorak 26. februara u 11 časova, dok će ispraćaj na Novom groblju biti u 13.30. Sahrana će biti održana dan kasnije, u sredu 27. februara u Trebinju.

(Kurir.rs)