Foto: Profimedia

KOMENTARIŠE POPIS MOGUĆIH CILEJVA

MOŽE LI RUSKI CIRKON DA POGODI PENTAGON?! Evo šta kaže Putinova desna ruka!

Posle nedavnog upozorenja ruskog predsednika Vladimira Putina da bi "Cirkon" rakete mogle biti korišćene protiv Sjedinjenih Država, ako Vašington rasporedi svoje rakete u Evropi, TV kanal Rusija-1 je objavio listu mogućih lokacija koje bi mogle biti napadnute u slučaju agresije.

Planeta

Porparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov komentarisao je nedavno objavljivanje ruskog medija o popisu navodnih ciljeva za rakete. On je istakao da Vladimir Putin nije precizirao koje će lokacije biti mete u slučaju da Vašington rasporedi rakete kratkog i srednjeg dometa u blizini granica Rusije.

"Nikada se ne mešamo i ne možemo da se mešamo u uređivačku politiku naših televizijskih kanala, pa čak ni državnih. Stoga se u ovom slučaju pitanje može uputiti direktno toj televiziji. Želim da napomenem: zapravo, kada je predsednik govorio da u slučaju da naša zemlja bude ugrožena i da na njenim granicama budu postavljene rakete kratkog i srednjeg dometa usmerene na nas, onda ćemo morati da uradimo recipročno… i da naše rakete usmerimo ne samo na lansere, već i na one teritorije u kojima se nalaze centri za donošenje odluka. Molim vas da obratite pažnju na činjenicu da predsednik nije naveo nijednu geografsku tačku u vezi sa tim" rekao je Peskov.

Peskov je istakao da se pitanja o listi potencijalnih ciljeva koje je imenovao kanal Rusija 1 moraju uputiti šefovima medija.

U nedelju je ruska državna televizija Rusija 1 označila vojne centre SAD u kojima se donose odluke kao potencijalne mete raketa "Cirkon“, u slučaju da američke rakete zaprete Rusiji.

Zgrada američkog Pentagona se nalazi na vrhu spiska mogućih ciljeva u Americi koji je predstavila državna televizija Rusija 1. U slučaju da američke rakete zaprete Rusiji, pored Pentagona u Vašingtonu, u kojem se nalaze visoki organi upravljanja Oružanih snaga i Komitet načelnika štabova, tu su još i vladin kontrolni centar Kemp Dejvid, kontrolni centar predsednika SAD i komandni centar Komiteta načelnika štabova Fort Riči, u državi Merilend.

Kurir.rs/ Sputnjik

Foto: Profimedia