Foto: Marina Lopičić

Gubi kompas

LIDER DVERI STAO UZ ANTIVAKCINAŠE: Opozicija beži od Boškа Obradovićа zbog vakcina

Obradović se založio za to da roditelji sami biraju da li će vakcinisati decu, iako je to mimo zakona. Ovim potezom izazvao gnev čak i kod kolega iz SZS

Politika

Opozicioni političari, među kojima su i oni iz Saveza za Srbiju (SZS), ogradili su se od istupa lidera Dveri Boška Obradovića, odnosno njegovih stavova o vakcinaciji!

Oni su ga i žestoko isprozivali zbog spornih stavova koje zastupa. Naime, nakon što je uhapšena Jelena Miletić, supruga člana Dveri iz Loznice i majka šestoro dece, zbog toga što nije vakcinisala dete, a odbila je i da plati kaznu, Boško Obradović je dao podršku antivakcinašima koji se zalažu da sami biraju da li će vakcinisati decu ili ne.

foto: Profimedia

- Dveri nisu protiv vakcinacije, ali ona ne može biti nametnuta silom, a da ne znamo ispravnost novih vakcina. Vakcinacija nije štetna, represivni zakoni koji ograničavaju slobodu uvek su štetni - napisao je Obradović. On je takođe iskoristio priliku da pokaže i svoju homofobičnost, pa je napisao da ga ne bi čudilo da se oduzimaju deca roditeljima i dodeljuju homoseksualnim parovima. Na ovo su mu žestoko odbrusili Dragan Šutanovac i Gordana Čomić, koji su istaknuti članovi Demokratske stranke, inače članice SZS.

foto: KURIR

- Na pragu treće decenije 21. veka, svi koji imaju kućne ljubimce uredno ih vakcinišu, ali nekima je sporna obavezna vakcinacija dece - napisao je Šutanovac.

Čomićeva kaže da su antivakcinaši teško zlo i šarlatanstvo. - Evo uputstva: Ne morate vakcinisati svu svoju decu, samo onu koju želite da zadržite. Mora se biti posebna sorta nečoveka da bi te zabavljalo ugrožavanje života dece - odgovorila je Čomićeva.

foto: Zorana Jevtić

Na kraju se u sve uključio i predsednik PSG Sergej Trifunović, koji je nespretno pokušao da zaštiti Obradovića, pa je napisao da se s njim čuo i da im smeta hapšenje majke koja nije vakcinisala decu, a ne i vakcina.

Kurir.rs/S.S.