Foto: EPA/ENRIC FONTCUBERTA

FORMULA 1

LEKLERK PRETI: Vozač Ferarija leteo stazom! Na samo 0,05 sekundi od Hamiltonovog rekorda

Vozač Ferarija Šarl Leklerk postigao je danas najbolje vreme na predsezonskim testiranjima uoči početka šampionata Formule jedan.

Ostali sportovi

Leklerk je pokazao da u Ferari nije došao samo da bi bio učenik četvorostrukog šampiona Formule jedan Sebastijana Fetela, već da ga pobedi.

Iako možda u ovom trenutku to deluje nedostižno, 21-godišnju Leklerk je na današnjim testiranjima postavio najbolje vreme ove sezone. On je najbrži krug u Španiji izvezao u vremenu od minut i 16,231 sekunde, što za svega 0,05 sekundi lošije vreme od rekorda na stazi Katalunja koji je postavio Luis Hamilton prošle sezone.

"Kao i svaki tim, mi još uvek nismo u potpunosti uštimovani. Bolid je super i osećam se vrlo prijatno u njemu. Ima još mnogo toga da se nauči, ima mesta za napredak, ali ovo je svakako odličan početak", rekao je Leklerk.

On je pohvalio i odnos sa timskim kolegom Sebastijanom Fetelom, za koji je rekao da je daleko od odnosa profesor-učitelj.

"Na kraju, mi moramo da sarađujemo, da pokušamo da unapredimo bolid, ali smo isto tako i konkurenti. On mene želi da pobedi, ali i ja njega. Nije baš da dolazim do njega da ga pitam za neke savete, ali svakako mogu mnogo toga da naučim od njega, poput toga da gledam njegove podatke i to kako saradjuje s timom. Tako da jeste, to je od velike pomoći", rekao je Leklerk.

Nova sezona Formule 1 startovaće 17. marta na trci za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

(Beta)