Foto: Beta/Kup Prijateljstva

kad je bio dete s karaburme

ĐANI OTKRIO VELIKU TAJNU Pre odlaska u Partizan imao sam dogovor s Džajom, prelazak u Crvenu zvezdu upropastio mi je jedan čovek!

Saša Ćurčić otkrio da je pre dolaska u Humsku završio transfer sa crveno-belima, ali da ga je neko opanjkao kod Dragana Džajića nazvavši ga novim Milkom Đurovskim

Fudbal
> 09:51h

Saša Ćurčić otkriva da je imao završen transfer sa Crvenom zvezdom, pre nego što je 1993. godine potpisao za Partizan. Tadašnji predsednik crveno-belih Dragan Džajić prema kazivanju popularnog Đanija bio je oduševljen fudbalskim kvalitetima momka koji je u to vreme briljirao u dresu OFK Beograda.

Iako je transfer bio ugovoren, na kraju nije došlo do realizacije. U ceo slučaj se umešala treća strana, a Saša Ćurčić nije želeo da otkrije ko mu je upropastio prelazak u Crvenu zvezdu.

foto: Nebojša Mandić

- Pobedili smo Crvenu zvezdu na Marakani, a Zoran Lončar je dao dva gola. Bili su šampioni Evrope, a mi smo iz pobedili. Utakmicu je gledao Dragan Džajić. Trebalo je da pređem u Zvezdu. Čak je sve bilo dogovoreno, a onda je neko Džaji rekao da sam ja novi Milko Đurovski. I Džaja je na kraju odustao - rekao je Saša Ćurčić za nedeljnik "Ekspres" i dodao:

- Posle kada sam prešao u Partizan, Džaja je izjavio, bez one kurtoazije, da su mojim angažovanjem crno-beli napravili sjajan potez. Ostao sam njegov neispunjeni san.

Lep fudbal nas svakako očekuje u duelu Napolija i Salcburga (21.00), dve sjajne ekipe koje igraju prilično ofanzivno, a kvota na GG3+ je 2,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Napoli - Salcburg.

Saša Ćurčić danas radi kao trener, vodi ekipu Dinama iz Vranja. Imao je i poruku za selektora Mladena Krstajića.

- Voleo bih da jednog dana postanem selektor. Ko to ne bi?! Da sam na toj funkciji danas nešto bih promenio. Na svakoj utakmici igrao bih sa dva špica, sa Mitrovićem i Prijovićem, dok bi između njih bio Tadić. Da smo na SP u Rusiji igrali sa dva napadača prošli bismo Švajcarce. I u sistemu 4-4-2 i u varijanti 3-5-2. Davali bismo golove i dogurali daleko - jasan je Saša Ćurčić.

O Luki

Milivojević je kao Modrić

Saša Ćurčić je otkrio šta je čelnicima Kristal Palasa rekao u Luki Milivojeviću kada su ga kupili od Olimpijakosa. - Kada su me u Palasu pitali za Milivojevića, rekao sam im da je on srpski Luka Modrić! Brzo su se i sami uverili u to. On je danas u Kristal Palasu trener na terenu, mangup u najpozitivnijem smislu, ceo tim radi po njegovim uputstvima. Ako neko misli da je slučajno kapiten, vara se!

VAR je smrt za fudbal

Saša Ćurčić nije pobornik moderne tehnologije u fudbalu:

- Sa VAR se otišlo predaleko. Bojim se da će biti problema. Najviše su oštećeni navijači. Kad slave, kad se raduju, kad su u zanosu, a onda ih poklopiš. To je strašno.

Činjenice o Saši Ćurčiću

47 godina ima Saša Ćurčić 4 godine igrao u Premijer ligi 7 klubova promenio je u karijeri

(Kurir/A.Radonić/Foto: Beta/Kup Prijateljstva)