Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

neutešan

LUKIN OTAC NA SINOVLJEVOM GROBU OTKRIO: Milićev me nije posetio, njegova majka nam 4 godine nije izjavila saučešće! NIKO NE ZNA GDE JE MARKO NAKON PUŠTANJA NA SLOBODU!

Otac Luke Jovanovića (21), koga je 2014. "kantrimenom" pregazio Marko Milićev, kaže da mu nije jasno zbog čega je on juče tajno izašao iz Zabele

Crna Hronika

Bojan i Sanja Jovanović, otac i maćeha Luke Jovanovića (21), koji je 2014. godine poginuo na Brankovom mostu u Beogradu, došli su na Novo bežanijsko groblje kako bi Luki upalili sveću na Zadišnice, i to samo dan nakon što je Marko Milićev (38), koji ga je pregazio "kantrimenom", izašao iz zatvora pošto je odslužio kaznu.

Milićev je juče, posle četiri i po godine, nakon što mu je istekla puna zatvorska kazna na koju je bio osuđen zbog smrti Luke Jovanovića, u najvećoj tajnosti izveden iz požarevačkog zatvora Zabela, u ranu zoru. Paleći sveću svom tragično nastradalom sinu, čiju smrt ni dan-danas ne može da prežali, Bojan Jovanović kaže da mu nije jasno zašto je vozač "kantrimena" pušten na slobodu tajno.

Tragamo za istinom

- Mislim da je mogao najranije u sedam sati da izađe, tako sam čuo. Iznenadilo me je da se desilo da je ranije izašao. To je samo još jedan u nizu događaja koji otvara novu sumnju. A mi samo tragamo za istinom - kaže Bojan.

Milićev je, podsetimo, u julu prošle godine poslao pismo javnosti, koje je Kurir ekskluzivno objavio, a u kome je naveo "da jedina osoba s kojom bi mogao da razgovara na temu nesreće jeste Bojan Jovanović". Međutim, Lukin otac kaže da ga Milićev juče nije posetio, niti da je kontaktirao s njim.

- Ko zna gde je on sada i gde planira da ide. Kod mene nije dolazio, ali dobro, to je manje bitno - istakao je Jovanović.

On se osvrnuo i na komentar Mirjane Marković, majke Marka Milićeva, koja je rekla da "Lukine roditelje zanima samo novac".

Nije izjavila saučešće

- Ne mogu da objašnjavam šta je htela da kaže kad je navela da nas zanima samo novac. Ono što je indikativno jeste da ta žena četiri i po godine nama nije izjavila saučešće. Takođe, nikada se nije oglasila u vezi sa kompletnim slučajem. Šta je tom optužbom htela da kaže, verovatno samo ona zna. Mene pare ne interesuju. E sad, da li je i u njihovom slučaju tako, ne znam - prokomentarisao je Bojan.

U prepodnevnim satima na Novom bežanijskom groblju okupili su se roditelji, brat i prijatelji pokojnog Luke Jovanovića. Oni su, obeležavajući Zadušnice, izašli na groblje da Luki zapale sveću i da sačuvaju uspomenu na njega.

Milićev dva dana na slobodi Nije bio kod roditelja

Marko Milićev juče, po izlasku iz Zabele, nije otišao u kuću svojih roditelja, u kojoj je živeo pre hapšenja, a kako saznajemo, nije otišao ni u dom svoje supruge, sa kojom je dobio dete dok je bio na robiji.

- Očigledno je da je želeo da prođe skroz nezapaženo. Gde je otišao i šta je radio, zna samo on - kaže naš izvor. Majka Marka Milićeva rekla je novinarima da će se njen sin rešiti svega i da će napustiti Srbiju.

(Kurir.rs/D. Stamenković/Foto:Nemanja Nikolić)