Foto: Instagram/Printscreen

KAO U FILMOVIMA

OGROMNO ČUDNO BIĆE SE NASUKALO NA PLAŽU: Naučnici su ubrzo objasnili o čemu je reč, ali na jedno bitno pitanje nisu imali odgovor! (FOTO)

Ogromno neobično biće koje se nasukalo na kalifornijsku plažu kod Santa Barbare mnoge je podsetilo na stvorenja iz naučnofantastičnih filmova.

Planeta

Bilo je dugačko nešto više od 2 metra, a zadivilo je sve koji su se našli na plaži.

Iako su mnogi u prvi mah pomislili da se radi o nečemu vanzemaljskom, istraživači su utvrdili da se zapravo radi o ribi iz reda bucnja. U pitanju je vrlo retka vrsta, takozvana Mola tecta.

Toliko je retka da je do sada uočena samo na Novom Zelandu 2017. godine.

Uprkos tome što je razrešeno o kakvoj ribi se radi, ostaje misterija kako je tu završila pogotovo ako je do sada obitavala samo u okolini Australije i Novog Zelanda.

"Kako je prešla ekvator", zapitala se naučnica Marien Njegard.

Podsetimo, naučnici pokušavaju da razreše još jednu misteriju o kojoj se pisalo pre nekoliko dana. Leš kita, od oko 8 metara, pronađen je na obali Amazona u Brazilu i to ne bi bilo ništa čudno da ga nisu našli u žbunju, oko 15 metara dalje od vode.

Ne zna se kako je tu završio. Kit se nasukao tokom zime, kada poplave jesu češće, ali je misterija veća jer kitovi obično zalaze u ovu oblast leti.

Kurir.rs/RT Foto: Instagram/Printscreen