Foto: Dragan Kadić

ISTRAGA

UBICU ADVOKATA OGNJANOVIĆA ODALA VERENICA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Objavila sliku sa letovanja i da se udala! OVAJ KORAK JE POLICIJI OTVORIO VRATA

Dokazi... Istražitelji veruju da je muškarac koji je prošlog leta izrešetao Dragoslava Mišu Ognjanovića, nakon zločina bio na meti egzekutora, ali da je napad preživeo, a potom pobegao iz Srbije

Crna Hronika
> 12:50h

Ubica poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) najverovatnije se krije u Španiji, otkrili su istražitelji koji privode kraju prikupljanje dokaza o brutalnoj likvidaciji koja se dogodila 28. jula prošle godine na Novom Beogradu.

Lokaciju na kojoj se S. S., za kog se sumnja da je ispalio hice u advokata, skriva navodno je otkrila njegova verenica, i to na društvenim mrežama!

Dvojica izvršilaca

- Očekuje se da uskoro bude podneta krivična prijava i da se na njoj nađu imena najmanje dvojice izvršilaca, od kojih je jedan napustio Srbiju posle napada koji je i sam preživeo u Beogradu. Saučesnik u zločinu, prema do sada raspoloživim dokazima, najverovatnije je brat jednog pokojnog vođe navijača - objašnjava izvor upućen u istragu.

Kako navodi, drugi osumnjičeni je dostupan pravosuđu.

- Osumnjičeni za likvidaciju saslušan je posle napada na njega koji se dogodio u avgustu prošle godine, desetak dana posle ubistva advokata. Međutim, on je tada rekao da ne zna ko bi želeo njegovu smrt, ali je verovatno ubrzo pobegao iz Srbije - dodaje sagovornik iz istrage.

Rekla, pa porekla

Prema njegovim rečima, s obzirom na to da prikupljanje dokaza i sva neophodna veštačenja nisu bili završeni, nije bilo osnova da mu se zabrani izlazak iz zemlje.

- O njemu se praktično ništa nije znalo sve dok njegova verenica na društvenim mrežama nije objavila zajedničku fotografiju iz Španije i obelodanila da su se venčali. Međutim, fotografiju je brzo povukla sa mreže i napisala da ipak nije udata i da nikada i nije bila - navodi naš sagovornik i ne isključuje mogućnost da su se supružnici rastali baš zbog toga što je supruga otkrila lik na fotografiji, ali i lokaciju na kojoj se S. S. nalazi.

Ubica Mišu Ognjanovića čekao sakriven ispred zgrade u kojoj je stanovao sa ženom i ćerkomfoto: Marina Lopičić

Brojni svedoci

U istrazi ubistva advokata, prema rečima našeg sagovornika, saslušan je veliki broj svedoka, prikupljeni materijalni dokazi i pregledani snimci sa sigurnosnih kamera.

- Iskaz je dao svako ko je mogao da ima bilo kakva saznanja, a pregledani su i predmeti koje je radio jer je branio mnoga zvučna imena iz sveta kriminala. Njegov najpoznatiji klijent svakako je bio Luka Bojović, čiju je porodicu zastupao i u postupku za ubistvo Lukinog rođenog brata Nikole Bojovića - navodi on. Podsetimo, Ognjanović nije prvi advokat iz tog sudskog postupka, pošto je prethodno ubijen i Vladimir Zrelec, koji je branio optuženog Miloša Delibašića.

Takođe, tokom postupka ubijen je i Slobodan Šaranović, koji je bio označen kao organizator grupe koja je ubila Nikolu Bojovića i Miloša Vidakovića u Budvi.

Miša Ognjanović, podsetimo, ubijen je ispred svoje zgrade oko 20.30 sati, u trenutku kada je sa sinom prilazio ulazu u zgradu u kojoj je živeo sa suprugom Sanjom Papić i ćerkom.

Rekonstrukcija

POLICIJA OTKRILA SVE DETALJE

Istražitelji su na osnovu svih raspoloživih dokaza utvrdili da je ubica Mišu Ognjanovića najverovatnije čekao sakriven ispred zgrade. Kada je advokat došao, prišao mu je i pucao u njega.

- Prethodno, advokat je bio u jednom restoranu. Moguće je da je postojao još jedan pomagač, koji je dvojici izvršilaca javio kada je advokat krenuo iz restorana - kaže izvor iz istrage.

Kurir.rs/Danijela Jovanović/Foto: Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: