Foto: ABA Liga

neverovatna borbenost svih aktera

SINGIDUNUM OSTVARIO PRVI TRIJUMF: Beograd video bravure košarkaša u kolicima (VIDEO)

Treće kolo regionalne NLB lige za košarkaše u kolicima igrano u Beogradu, a otvoreno je utakmicom između domaćina Singidunuma i ekipe Flinkstones iz Graca koja je bila posebno pojačana jednim od najboljih evropskih trenera košarke u kolicima, Malikom Ejbsom koji je došao na poziv austrijske ekipe da ovaj turnir bude svojevrsna provera trenutne forme pred nastup u okviru Evrokupa košarke u kolicima.

Košarka

Da su ozbiljno shvatili svoj posao, igrači Flinkstonsa su pokazali fantastičnim igrom, savladavši Singidunum sa ubedljivih 92:43.

U drugoj utakmici Vrbas je, kao najkvalitetniji tim lige, branilac trofeja prvaka NLB lige i učesnik Evrolige, dozirao ritam igre i savladao tim Una Sana rezultatom 58:37

Zatim su gledaoci mogli da vide derbi dana koji je opravdao očekivanja barem do momenta kada se povredio Rekanović, najbolji igrač Flinkstonsa. Do trenutka povrede videli smo rezultatsku klackalicu zahvaljujući Rekanovićevih 24 poena. Ipak Vrbasu je posao znatno bio olakšan Rekanovićevim izlaskom pa je na kraju na semaforu stajalo 78:51.

I tada na parket izlaze igrači Singidunuma i Una Sane. Gosti su utakmicu otvorili veoma dobro, brzo se odlepili na 9 poena razlike i tu razliku održavali do poslednjeg minuta utakmice kada je Singidunum uspeo da izjednači. U sledećem napadu gostiju, Singidunum uspeva da odbrani koš i u kontri je fauliran Filip Jovanović koji je sa linije slobodnih bacanja bio neumoljiv, za prvo vođstvo ekipe iz Beograda. Brz šut gostiju nije urodio plodom. Ćirković se domogao lopte i posle još jednog faula na 0.9 sekundi do kraja, pogodio drugo slobodno bacanje. Gosti su uzeli tajm aut i dobrom akcijom uspeli da upute šut ka košu da bi se lopta, odbivši se od table, zavrtela na obruču.

Osmesi na licima košarkaša Singidunuma su pokazali koliko je ovo bila značajna i preko potrebna pobeda. Uz junaka utakmice Filipa Jovanovića koji je utakmicu završio sa 12 poena, istakli su se i Grujić sa 19, Ćirković sa 16 te Vukašinović sa 9 poena.

Treba reći da je na otvaranju turnira bilo mnogo godtiju iz sveta košarke koji su ovaj turnir učinili još lepšim. Žarko Paspalj i Žarko Čabarkapa ispred ABA lige, Miško Marić, Ratko Varda, te Moka Slavnić kao član delegacije Vrbasa mogli su da uživaju zajedno sa još stotinak gledalaca u pravom festivalu košarke na Košutnjaku.

Što se tiče ostalih vesti o kojima je bilo reči prethodnih dana, treba istaći derbi prvog kola grčke lige između atinskog Atlasa i Dodekanisosa sa Rodosa. U izjednačenoj utakmici slavio je Atlas 48:42 pa su tako Boban Stanković i Goran Vezmar bili za nijansu bolji os svojih kolega iz reprezentacije, Zorana Jeremića i Vilijama Maksimovića.

Rezultati Singidunuma

Singidunum -Flinkstones 43:92 Ćirković 15, Grujić 15, Plazačić, F. Jovanović 5, Vukašinović 6, Pajević, Živanović, J. Jovanović 2

Una Sana – Singidunum 53:56 Ćirković 16, Grujić 19, Plazačić, F. Jovanović 12, Vukašinović 9, Pajević, Živanović, J. Jovanović.

Kurir sport