Foto: Facebook/Printscreen

HUMOR IM NIJE JAČA STRANA

JOŠ JEDAN SKANDAL U HRVATSKOJ: Ponovo zapalili lutku sa likom Pupovca i rugali se vaterpolistima Zvezde! Goreo i Plenković! (VIDEO)

Nakon što je u subotu u Kaštel Sućurcu u Hrvatskoj zapaljena lutka sa likom Milorada Pupovca, danas je viđena ista scena i u Kaštel Starom.

Hrvatska
> 21:04h

Meštani su zapalili lutku u kojoj su svi prepoznali Milorada Pupovca.

"Sramota. Nije bio dovoljan jedan i sva medijska pompa nego oni danas još jednog", rekao je jedan meštanin.

"Tužno u kakvom gradu živim", dodao je.

Osim toga, i u Kaštel Starom ponovljen je skeč sa skakanjem maškara odevenih u vaterpoliste Zvezde u more, što je ruganje na nedavni napad u Splitu.

Dok je gorela lutka Milorada Pupovca, okupljeni su aplaudirali.

Ponovljena scena paljenja lutke Pupovca, ovog puta u društvu lutke u liku premijera Plenkovića dogodila se danas nakon što je lider SDSS ukazao na činjenicu da nijedna stranka, pa ni član vlade nisu reagovali na događaj od nedelje.

"Niko ne treba apriori na prvi pogled da osuđuje da maškare ne smeju da ismejavaju ljude i pribijati ih na stub srama i simbolički spaljivati figure odbrane za tu godinu. Međutim, kada je reč o toj tradiciji, ona se ne usmerava na slabije i drugačije, na manjine, na migrante, na ljude drugačijih nacionalnih i verskih uverenja, već na one koji imaju moć, na biskupe, ministre, strane namesnike, a sedati na rudo onih koji šire mržnju prema pripadnicima drugih nacionalnih ili verskih manjina, to nije karneval", kazao je Pupovac.

Ukazao je da je bacanje srpskog vaterpoliste u more ranje i sad spaljivanje lutke s njegovim likom - govor mržnje.

" Nije kriva gomila i masa, već oni koji mese svest mase - vlast. Ne mislim samo na državnu, već mislim i na vlast crkvenu, medijsku i druge vlasti", naveo je Pupovac, koji je i predsednik Srpskog narodnog veća.

Kurir.rs/24sata.hr/Index.hr Foto: Facebook/Printscreen