Foto: printscreen

skandalozno

HOROR! ĐACI ZA RUČAK DOBILI ČORBU PUNU CRVA: Roditelji besni, ovo nije prvi put da deca dolaze iz škole i povraćaju i žale se na bolove u stomaku!

U riječkoj Osnovnoj školi "Dolac" deci deci su za ručak dali testeninu sa crvima. Alarmirano je osoblje, ručak je prekinut, ali za neke školarce je već bilo prekasno.

Hrvatska
> 07:27h

Neki roditelji rekli su da su deca primetila crve u testenini, a neki tvrde da su deca po dolasku kući povraćala i žalila se na bolove u stomaku. Deca su se inače nisu bila zadovoljna hranom u produženom boravku u OŠ "Dolac" i dešavalo se i ranije da imaju problema sa varenjem posle obroka u boravku.

Roditeljima se škola izvinila i priznala incident:

"U čorbi od pasulja i ječma sa suvim mesom pronađeni su crvi. Škola je odmah pozvala Nastavni zavod za javno zdravstvo koji je uzeo uzorak hrane na ispitivanje. Škola je takođe obavestila i dobavljača, kompaniju "Blato 1902. d.d." koja će dati obeštećenje. Istraga je u toku, a o nalazu će roditelji biti pravovremeno obavešteni. Duboko se izvinjavamo zbog ovog nemilog događaja", poručili su roditeljima iz Osnovne škole "Dolac".

Roditelji dece međutim nisu zadovoljni reakcijom škole i zatražili su da se odmah raskine ugovor s adobavljačem hrane.

"Pitamo se koliko još puta deca moraju da povraćaju i da se razboljevaju da bi reakcija bila jedina razumna – istoga trenutka prekinuti saradnju sa konobom Blato! Govoriti o obeštećenju ručka ovde je podednako alarmantno kao što je i naći crva u hrani.

O kakvom obeštećenju govorimo kada je zdravlje dece ugroženo? Ovo su situacije koje ne traže toleranciju i razumevanje već odlučnu i urgentnu reakciju škole, nadzornih i pravnih institucija", poručili su između ostalog u svom saopštenju nezadovoljni roridtelji.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen