Foto: Profimedia

ZABORAVIO SPORTSKE MANIRE

UEFA SPREMA ŽESTOKU KAZNU: Nejmar hteo da bije sudije zbog penala!

Brazilac iz PSŽ napravio totalni haos posle eliminacije od Mančester junajteda

Fudbal
> 15:29h

Veliki i najbolji sportisti razlikuju se od onih bogatih i po tome kako podnose poraz. A to se najbolje vidi na primeru Brazilca Nejmara, koji je napravio totalni haos nakon što je njegov PSŽ eliminisan iz Lige šampiona. Najskupljem igraču na svetu mnogo je zasmetalo to što su sudije dodelile penal Mančester junajtedu u zaustavnom vremenu i tako klubu iz Engleske otvorile vrata četvrtfinala. To što je njegovog saigrača lopta u ruku pogodila u šesnaestercu Nejmaru nije mnogo značilo.

foto: EPA/JULIEN DE ROSA

Pomahnitali Brazilac je sleteo s tribina (nije igrao zbog povrede) i uspeo da se probije do samih vrata sudijske svlačionice. Ideja mu je bila da Damira Skominu i njegove pomoćnike napadne i fizički se obračuna s njima, ali su ljudi iz PSŽ uspeli da reaguju i spreče još veći skandal od onog koji je Brazilac već napravio. Psovanje na društvenim mrežama i očigledna želja da napadne službena lica sigurno neće proći nekažnjeno od strane Evropske kuće fudbala (UEFA), a koliko će drakonska kazna biti zavisiće i od izveštaja samog Skomine. Disciplinska komisija UEFA zasedaće 28. marta i tada doneti odluku o kazni za Nejmara.

Prvi čovek PSŽ razvalio vrata Pored Nejmara, sve konce je pogubio i prvi čovek PSŽ Naser el Kelaifi, koji je takođe tvrdio da je njegov klub pokraden. A frustraciju i bes zbog ispadanja iz LŠ iskalio je na vratima svlačionice, koja je potpuno razvalio.

kurir.rs / Gojko Filipović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: