Foto: FK Partizan

BELE RUŽE NA POKLON

CRNO-BELI DŽENTLMENI: Evo kako su fudbaleri Partizana u centru Beograda darivali dame za 8. mart (VIDEO)

Povodom 8. marta međunarodnog Dana žena, najmlađi članovi prvog tima Partizana želeli su da svojim primerom ukažu na poštovanje žena svih generacija.

Fudbal
> 17:40h

Ispred crno-belog butika na Terazijama Đerlek, Šehović, Pavlović, Bosić, Stevanović i Popović poklanjali su bele ruže slučajnim prolaznicama, želeći da im još više ulepšaju ovaj dan i pošalju poruku da je nasilje nad ženama za svaku osudu!

− Ženama bi svaki dan u godini trebao da bude 8. mart kada govorimo o ljubavi i pažnji koje one zaslužuju. Sve u životu polazi od kuće i kućnog vaspitanja, pa smo i mi želeli kao prvotimci Partizana da damo primer i podsticaj svojim vršnjacima, kako treba da se odnose prema nežnijem polu − kaže šesnestogodišnji Filip Stevanović.

FOTO: FK Partizan
FOTO: FK Partizan
FOTO: FK Partizan
FOTO: FK Partizan

− Da li su to mame, bake, tetke, žene su žene i moraju biti poštovane u svakom trenutku, od kuće do posla − poručuje mladi Radivoj Bosić.

− Mnogo je primera porodičnog nasilja, mobinga, ali i vršnjačkog nasilja među pripadnicama lepšeg pola. Ovaj dan bi sve nas, bez obzira na uzrast, trebao da opomene da su one najvažnija karika u našim životima i da moramo da ih čuvamo i poštujemo u svakom trenutku − nadovezuju se Zlatan Šehović i Aleksandar Popović.

A na pitanje zašto bele ruže, Armin Đerlek kaže:

− Bela ruža predstavlja jedinstvo, vrline i čistoću nove ljubavi. Povezuju je i sa čašću i poštovanjem. U ovom slučaju ima veze i sa osmim martom kao praznikom, ali i našem odnosu prema grbu Partizana.

(FK Partizan)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: