Foto: Tanjug/Dušan Aničić

gužva na blagajni...

ŠTA LI ČEKAJU OVI JAGODINCI? Sat vremena pre otvaranja stvorio se veliki red! Kao da dele džabe (FOTO)

Srbija

JAGODINA - Na blagajni Kulturnog centra u Jagodini jutros je počela prodaja karata za 48. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dane komedije" koji se tradicionalno održava od 20. do 27. marta, a interesovanje građana je veliko.

Oko sat vremena pre otvaranja blagajni stvorio se veliki red onih koji bi da pogledaju "bar neku od predstava".

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Zamenica direktora Kulturnog centra Dušica Marković izjavila je za Tanjug da je svake godine veliko interesovanje za "Dane komedije", mesecima građani zovu i traže karte, da pogledaju bilo koju predstavu.

"Bilo je zaista mnogo poziva", rekla je i dodala da je "u prodaju pušteno oko 1.500 karata za svih osam predstava, sedam u konkurenciji za nagrade i osmu u čast pobednika, ali da, nažalost, zbog ograničenog broja mesta u sali, mnogi neće doći do karte.

Ove godine očekuje se i mnogo gostiju sa strane, iz Ministarstva kulture i informisanja i prijatelja festivala iz drugih gradova Srbije, rekla je Markovićeva.

Pojedinačna cena karata je 500 dinara i "nije se menjala godinama", dodala je.

Ove godine planirana je izgradnja nove, veće sale Kulturnog centra, biće više mesta i manje gužve pred šalterom za prodaju karata.

Prateći program festivala počinje sutra koncertom narodnih igara i pesama sa Kosova i Metohije u izvođenju Ansambla "Venac" iz Gračanice.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Prema izboru selektora, reditelja Nebojše Bradića, na ovogodišnjem festivalu koji se održava pod sloganom "Komedija je večno mlada", publika će, u zvaničnoj konkurenciji za nagarde, videti predstave "Noćna straža" Fedora Šila, u režiji Borisa Liješevića (Ateljea 212, Beograd), "Tenor i zajam" Kena Ludviga, u režiji Olje Djorđević (Narodno pozorište Sombor), predstavu "Šuplji kamen" Nikolaja Koljade, u režiji Tatjane Mandić Rigonat (UK "Vuk Karadžić" Beograd), "Ženidbu" Nikolaja Gogolja, u režiji Milana Karadžić (kooprodukcija Narodnog pozorišta Priština i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad).

Na programu su još "Ukroćena goropad" Vilijama Šekspira, u režiji Olje Đorđević (Narodno poorište Subotica), "Ljubav u Savamali" Ivana M. Lalića, u režiji Darijana Mihajlovića (Zvazdara teatar Beograd) i "Balkanski špijun" Dušana Kovačevića, u režija Tatjane Mandić Rigonat (Narodno pozorište Beograd).

(Kurir.rs/Tanjug)