Foto: VSS/Marcel ter Bals

EVROPA KUP

SAVIĆ PRED HRVATSKU: Tradicija nameće želju za uspešnim rezultatom!

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je da njegova ekipa protiv Hrvatske želi da vidi "gde je sa formom" uz obavezu da se na gostovanju u Sisku predstavi na pravi način.

Ostali sportovi
> 15:11h

"Srbija i Hrvatska su poslednjih godina dve najuspešnije reprezentacije. Mi smo olimpijski i evropski šampioni, oni svetski. Prošle godine smo igrali više puta, postoji mogućnost da tako bude i ove. Znamo da je Sisak rezultatski najmanje bitan i da će one prave utakmice biti vezane za Svetsku ligu i Svetsko prvenstvo. Sa druge strane želimo da vidimo gde smo sada sa formom uz obavezu da se publici protiv domaćina predstavimo na pravi način. Forma jeste u fokusu, a naravno tradicija nameće i želju da rezultat bude uspešan", rekao je Savić u najavi utakmice.

Srpski vaterpolisti će sutra od 17.30 gostovati Hrvatskoj u Sisku u Evropa kupu, u utakmici bez rezultatskog značaja.

"Ulazimo u težak meč iz naporne klupske sezone, Filip Filipović je recimo imao tri utakmice u Kupu Italije. Oni su odlična ekipa, sa vrsnim centrima koje nije lako sačuvati. Nemamo pritisak za razliku od njih. Nismo u top formi, ali daćemo sve od sebe", kazao je Sava Randjelović.

Gojko Pijetlović je dodao da očekuje neizvesnu i tešku utakmicu.

"Očekujem neizvesnu i tešku utakmicu bez obzira na to što rezultat nema neku istorijsku vrednost. Slično je bilo i u Nišu pa je meč bio vrlo kvalitetan. Lepo je da se okupimo svi i siguran sam da ćemo dati maksimum i za utisak i za rezultat", rekao je Pijetlović.

Srbija ima bod više od Hrvatske, a za ostanak na prvom mestu je potrebna pobeda.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONSU VIDEO: