Gej parada u Nišu 15. avgusta?!

U niškoj policiji je rečeno da za sada niko u to vreme nije prijavio bilo kakav skup, pa ni tzv. Niš prajd.

Društvo
> 06:16h

NIŠ - Informaciju da će u Nišu 15.avgusta biti održana gej parada, koja se pojavila na Fejsbuku, niko za sada ne može da potvrdi.

Da li će gej parada, koja je prošle godine zabranjena u Beogradu, ove godine biti održana i to u Nišu? Ova informacijea pojavila se na društvenoj mreži Fejsbuk gde je formirana stranica kojom se obaveštava javnost da će 15. avgusta u Nišu, na gradskom trgu, biti održana Gej parada, a da će u sklopu te manifestacije uveče u 23 sata početi žurka, javlja TV5. U niškoj policiji Televiziji 5 je rečeno da za sada niko u to vreme nije prijavio bilo kakav skup, pa ni tzv. Niš prajd.

Boban Stojanović, LBGT aktivista i jedan od organizatora beogradskog "Prajda", kaže da je čuo da Internetom kruži ova najava sa plakatom, ali da nema nikakve informacije o održavanju tog događaja i da se, kako je rekao "Najverovatnije radi o netačnoj informaciji, odnosno nečijoj neslanoj šali.” Televizija 5 pokušala je da dobije dodatne informacije na mejl adresi navedenoj na plakatu, ali za sada nema odgovora.

Lažni plakat?!