Foto: MUP Srbije

pali na gradini

ISTRAGA REKORDNE ZAPLENE DROGE:Šverceri tone marihuane poznati evropskoj policiji!

Crna Hronika
> 16:49h

Članovi kriminalne grupe koja je uhapšena na prelazu Gradina sa 1,1 tonom marihuane, što je rekordna zaplena u poslednjih 20 godina u Srbiji, odranije su poznati kako domaćoj, tako i stranim policijama, saznaje Kurir.

Među petoro osumnjičenih, kako nezvanično saznajemo, ima višestrukih povratnika.

- Među uhapšenima ima i onih koji su poznati policiji odranije, kako domaćoj, tako i evropskim - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

kamion kojim je švercovana drogafoto: MUP Srbije

Podsetimo, Zoran Radovanović (34), Nenad Maretić (27), Miroslav Toržič (39), Nemanja Grmoša (28) i Danijela Draganić (31), uhapšeni su zbog sumnje da su se bavili organizovanim švercom marihuane, nakon što je u kamionu na Gradini pronađena 1,1 tona ove droge.

- Kamionom su upravljali Toržič i Grmoša, a utvrđeno je da su šverc organizovali Radovanović i njegova partnerka Danijela Draganić. Bunkere u kojima se droga nalazila napravio je Nenad Maretić - objasnio je ranije naš sagovornik.

Inače, posao Draganićeve je bio da iznajmljuje kamione i traži vozače, dok je Radovanović bio mozak svake akcije. Narkotici su putovali iz Srbije preko Bugarske u Tursku, koja je bila krajnja destinacija.

(Kurir.rs/ J.I./ Foto: MUP Srbije)