Foto: Starsport©

U SUSRET KVALIFIKACIJAMA ZA EVRO

KOKEZA OPTIMISTA PRED PORTUGAL: Ronaldo je najbolji na svetu, ali možemo protiv njega

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rekao je danas da ga u duelu reprezentacije sa Portugalom ne brine igranje Kristijana Ronalda, koga smatra najboljim na svetu.

Fudbal
> 19:38h

"Kristijano Ronaldo je za mene najbolji fudbaler na svetu, ali kakva bismo mi to bili reprezentacija kada ne bismo mislili da možemo da napravimo uspeh u Portugalu. Dovoljno smo dobar tim da možemo da se suprostavimo i Ronaldu", rekao je Kokeza novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije će 25. marta protiv Portugala u Lisabonu početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

"Najvažnije je da igrači, pre svega, budu zdravi. Nije prijatna situacija zbog povreda, to predstavlja teret i zato je važno da oni koji izadju budu zdravi, daju maksimum i pokažu da Srbija može ravnopravno da se nosi sa Portugalom, i pre toga Nemačkom", kazao je Kokeza.

Mlada fudbalska reprezentacija će na leto igrati na Evropskom prvenstvu u Italiji, a Kokeza je naveo da veruje da može do uspeha.

"Verujemo u te momke, već su pokazali i dokazali koji nivo fudbalskog kvaliteta poseduju. Nadam se da naši momci mogu da doguraju što dalje, možda i do toliko željenog prvog mesta", kazao je Kokeza.

On je naveo da će selektor Goran Đorović zajedno sa ljudima iz FSS-a videti koji igrači su potrebni i da je moguće da neke selektor A tima Mladen Krstajić zbog toga neće uzimati u svoju ekipu.

Jedan od ciljeva u novom mandatu na mestu predsednika biće mu rešavanje problema infrastrukture.

Najavio je i izgradnju i rekonstrukciju nekoliko stadiona širom Srbije.

"Fudbal se igra i u većim i u manjim sredinama. Važno je da se ravnomerno, da to ne bude ulaganje samo u Beograd jer se tu nalaze naša dva najveća kluba, već da radimo na pomoći klubovima u celoj Srbiji", rekao je Kokeza.

Slaviša Kokeza je jednoglasno reizabran za predsednika FSS-a i novi mandat mu važi do 2023. godine.

(Beta, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: