Foto: Shutterstock

Neverovatan trik za skidanje kilograma

AKO OVO DORUČKUJETE, SALO SE BRZO TOPI: Ova hrana je čudo za mršavljenje i metabolizam

Doručak je najvažniji obrok, pa je vrlo važno od kojih namirnica se sastoji, naročito ako želite da izgubite višak kilograma, piše Lovesensa.

Život
> 11:43h

Hrana koju jedemo za doručak treba da pruži dovoljno energije i hranljivih materija kako bismo regulisali apetit do ručka i ujutru imali snage za svakodnevne obaveze. Mnogi nutricionisti za doručak preporučuju visokoproteinsku hranu. Visokoproteinska hrana pomaže da se duže osećate siti, jača mišiće, a istovremeno podstiče sagorevanje masti. Ako jedete poteine za doručak, imaćete odličnu dozu energije i regulisaćete nivo šećera u krvi. Namirnice koje sadrže puno proteina su mleko i mlečni proizvodi, riba, jaja, orašasti plodovi, mahunarke, karfuil, spanać, sojino mleko, urme, smokve, banane i jabuke.

Tokom procesa mršavljenja preporučuje se i hrana koja podstičće metabolizam, a vodeće namirnice među njima su zeleni čaj i ljute papričice. Ali, ako želite da izgubite kilogram važno je da neke loše navike zamenite dobrim i da odredite konačan cilj. Ne zaboravite da je vežbanje ključno u skidanju masnih naslaga, a uz proteinski doručak pratikujte šetanje, plivanje ili jogu. Rezultati će biti brzo vodljivi.

PROČITAJTE JOŠ:

SIMPTOMI KOJI POKAZUJU DA SU VAŠA CREVA PUNA OTROVA

OVE SEMENKE PODSTIČU MRŠAVLJENJE I JAČAJU LJUBAVNU ŽELJU

OVO JE LOŠ ZNAK - EVO NA KOJA OBOLJENJA UKAZUJU PODOČNJACI