Foto: Youtube/Printscreen

OKRENUO DRUGI OBRAZ

REČI OVOG ČOVEKA MNOGIMA ĆE ZVUČATI NEZAMISLIVO: Terorista sa Novog Zelanda mu je ubio ženu, a on kaže da mu je OPROSTIO I DA ŽELI DA GA ZAGRLI! Ovo je njegova priča! (VIDEO)

Terorista Brenton Tarant ubio je na Novom Zelandu 50 ljudi u dve džamije, a među žrtvama je bila i Husna Ahmed (44).

Planeta

Njen muž Farid (59) kaže da uprkos svemu ne oseća mržnju prema ubici.

Husna je uspela da nekoliko žena i dece odvede na bezbedno, a kada se vratila da pomogne i mužu u invalidskim kolicima, upucana je u leđa.

Tarantfoto: Facebook/Printscreen

Farid je uspeo da pobegne, ali je kasnije saznao da mu je žena stradala u masakru.

"Bilo je užasno. Video sam krv, ranjene ljude, mrtve... Svi su se gurali i bežali, već sam se pomirio sa tim da ja neću izaći. Krenuo sam polako i svakog trenutka sam očekivao da me pogodi metak. Uspeo sam da izađem iz džamije, a moja kola su bila parkirana u blizini, tako da sam se sakrio iza njih", kazao je Farid koji tada nije imao predstavu da mu je žena ubijena.

foto: Youtube/Printscreen

Posle nekog vremena, u kolicima se vratio natrag do džamije i sačekale su ga užasne scene.

"Video sam čoveka kako drži sina, drugi je vikao da mu pomognemo, dva tela su ležala preko njega", rekao je.

"Mi možemo da patimo ili da ovaj događaj preokrenemo u bolju budućnost. Nema potrebe za gnevom, nasilje ništa ne rešava, ali kroz ljubav i brigu možemo zagrejati srca", rekao je Farid.

Na pitanje šta misli o teroristi Tarantu koji mu je ubio ženu, Farid je imao neočekivani odgovor.

"Ono što je uradio je pogrešno, ali možda je bio povređen, možda mu se nešto dogodilo u životu... Ali, čak i on je moj brat. Oprostio sam mu i siguran sam da bi i moja žena učinila isto. Voleo bih da mogu da ga zagrlim ili da zagrlim njegovu majku. Mnogi će reći da sam lud, ali svaki čovek ima dve strane - dobru i lošu. Umesto ubijanja i mržnje, nađite svoju dobru stranu. Ako mogu da promenim samo jednu osobu i da je okrenem od surovosti ka darežljivosti, bio bih ponosan", objasnio je Farid.

Kurir.rs/Mirror Foto: Youtube/Printscreen