Foto: Starsport©, Saša Pavlić

Novi srpski junak

ČUPAVI KLINAC I LENJIVAC OD KOGA SU SAIGRAČI KRILI GRICKALICE: Otkrivamo sve Lukine NESTAŠLUKE i TAJNE iz mlađih dana! (FOTO)

Pre šest godina - Imao je malo dužu kosu i na nekim treninzima je bio više fokusiran na svoju frizuru, samo da je svaka dlaka na svom mestu, prisetio se trener mladog asa iz Zvezdinih dana Slaviša Stojanović

Fudbal
> 12:58h

Kako je Luka Jović, čupavi klinac od kog su saigrači morali da sakrivaju grickalice, postao jedan od najtraženijih evropskih fudbalera...

Portugalci igraju sa Srbijom u ponedeljak, a večeras (20.45) otvaraju kvalifikacije protiv Ukrajine. Kec je 1,45, iks 4,20, a dvojka 8,00 u meču koji izuzetno zanima i našu javnost. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Portugalija - Ukrajina.

Dosad neispričane zanimljivosti o strelcu Srbije na prijateljskom meču protiv Nemačke (1:1) izneo je Slaviša Stojanović, čovek koji je bio trener Crvene zvezde u vreme kada je as Ajntrahta počinjao karijeru.

foto: Zorana Jevtić

Krofne, čokoladice i čipsevi u ogromnim količinama, kao i Lukina preopterećenost frizurom, dovodile su Stojanovića do ludila.

- U to vreme stvarno je mnogo voleo grickalice - počeo je priču za Blečer riport čovek koji je tim s Marakane preuzeo 2013. godine.

Kako je otkrio, Stojanović je morao da angažuje ostatak ekipe da pomno prate mladog saigrača i otimaju mu nezdravu hranu. Ostatak tima bio je zadužen i da na putovanjima proverava Lukinu sobu i iz nje odnese zalihe grickalica koje je Jović sakrivao.

- Igrači bi mu ih izneli iz sobe i njemu uopšte nije bilo drago zbog toga - dodao je Stojanović.

foto: Saša Pavlić Koki

Tih godina Luka je imao i specifičnu frizuru o kojoj je izuzetno vodio računa. - Umeo sam često da se naljutim na njega jer je znao da deluje užasno lenj na treninzima. Tada je imao malo dužu kosu i na nekim treninzima je bio više fokusiran na svoju frizuru i da je svaka dlaka na svom mestu, nego što je bio koncentrisan na igru.

SRBIN NA CENI ZVEZDA BUNDESLIGE SADA VREDI 70 MILIONA EVRA SAD I PSŽ HOĆE JOVIĆA

Između Antoana Grizmana i Luke Jovića, Barselona se odlučila za Srbina! I ne samo to nego su čelnici katalonskog kluba najavili da šalju grupu skauta na meč Portugal - Srbija!

Naš napadač je prioritet čelnika Barse za transfer na leto, ispred je napadača madridskog Atletika, piše katalonski Sport. Kako se navodi, napadač Ajntrahta je dugoročna zamena za 32-godišnjeg Luisa Suareza, ali i duplo jeftiniji od Grizmana, kojeg velikan s Nou kampa može da dovede za 120 miliona.

Španski mediji navode i da Joviću ne bi smetalo da naredne sezone bude podrška Suarezu, odnosno rezerva, a da od 2020. godine preuzme ulogu prvog centarfora. Predstavnici Barselone su Jovića gledali ukupno 16 puta i posle meča u Milanu, kada je golom srušio Inter (1:0) u Ligi Evrope, prelomili da intenzivnije pregovaraju s Ajntrahtom.

Za srpskog reprezentativca interesovanje su pokazali i Mančester siti, Bajern, Real Madrid, Inter, Junajted.... I od juče - PSŽ! Eto, čisto da ne bude da ima neki velikan evropskog fudbala koji nije bacio oko na sjajnog mladog fudbalera. Procenjuje se da Jović trenutno vredi 70 miliona evra!

ZANIMLJIVOSTI O LUKI

foto: Zorana Jevtić
  • Kada je dolazio na treninge u Crvenu zvezdu, kao klinac, spavao je u gepeku auta jer nisu imali novac za smeštaj
  • Prva plata iznosila mu je 50 evra po odigranoj utakmici, plus 2.000 dinara za putne troškove
  • Iz Crvene zvezde otišao je u Apolon iz Limasola, za koji nikada nije odigrao nijedan meč
  • Nije dobio šansu u Benfiki, koja ga je prosledila na pozajmicu u Ajntraht, gde je zablistao
  • Imaće sjajnu šansu da se osveti portugalskom klubu u meču četvrtfinala Lige Evrope (Ajntraht - Benfika)
  • Zvezda će dobiti 2,5% od njegovog narednog transfera (procenjuje se da će iznositi oko 70 miliona evra)
  • Ljubav s dugogodišnjom devojkom Anđelom krunisana je pre nekoliko nedelja rođenjem sina Davida

Umesto Kolarova i Kostića

KRSTAJIĆ POZVAO MLADENOVIĆA I GAJIĆA

foto: Starsport©

U odsustvu brojnih povređenih igrača, selektor Srbije Mladen Krstajić za meč s Portugalom naknadno je pozvao Filipa Mladenovića iz Legije i Milana Gajića iz Zvezde.

Kurir.rs/Anja Vukašinović Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: