Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen/Instagram

istraga

SASLUŠAN VOZAČ AUTOBUSA KOJI JE NALETEO NA VODITELJKU DEU: Ispričao šta se dogodilo KOBNOG jutra, pa otkrio detalj koji do sada niko nije znao!

Bojan Jovanović (42) ispričao da je kolovoz kobnog jutra bio zaleđen jer je curila voda i da zbog toga nije mogao da zaustavi autobus koji je potom naleteo na voditeljku

Crna Hronika
> 07:54h

Bojan Jovanović (42), koji je bio za volanom autobusa na liniji 78 koji je 7. februara naleteo na voditeljku Pinka Deu Đurđević i teško je povredio u Ulici Ljutice Bogdana, juče je na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu izjavio da mu je mnogo žao zbog svega što se dogodilo, kao i da se redovno raspituje za zdravstveno stanje povređene.

foto: Printscreen Pink Tv, Printscreen Instagram

On je, kako saznajemo, rekao i da se nesreća dogodila zbog zaleđenog kolovoza, zbog kog nije mogao da kontroliše autobus.

- Često se preko voditeljkinog verenika raspitujem za njeno zdravlje - rekao je, kako Kurir nezvanično saznaje, na saslušanju osumnjičeni Jovanović.

Vozaču autobusa na teret se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i on je na saslušanju, koje je trajalo nešto kraće od dva sata, detaljno izneo svoju odbranu.

- Tog jutra, kao i svakog prethodnog, došao sam na posao i zadužio autobus 78, a potom krenuo s Banjice. Nisam primetio ništa neuobičajeno, primera radi, da curi ulje ili neka druga tečnost, motor i menjač su normalno radili, kočnice takođe - prisećao se Jovanović.

foto: Printscreen YT

Vožnja je počela normalno, sve dok na stajalištu kod KBC "Dragiša Mišović" i studija Pinka nije primetio veću količinu vode na putu.

- Kada sam skrenuo u Ulicu Ljutice Bogdana, primetio sam zaustavljena vozila, nisu bila obeležena, ali se ni ja nisam se kretao velikom brzinom. Odmah sam sklonio nogu sa gasa i počeo da kočim. Zbog leda na kolovozu autobus je proklizao i udario u vozilo koje je stajalo u mojoj traci, a onda je udario i u zidanu ogradu i tada je došlo do povređivanja žene koja je stajala - rekao je on.

On je dodao i da je odmah vratio vozilo unazad jer se uplašio da je autobus prignječio Deu.

- Kada sam izašao iz autobusa, bilo je klizavo. To mogu da potvrde i ostali putnici koji su bili u autobusu i izašli iz njega - kazao je navodno Jovanović.

U stravičnoj nesreći, podsetimo, voditeljki je otkinuta ruka, ali su brzom intervencijom lekari uspeli da je spasu. Poznata voditelja i dalje se oporavlja na Vojnomedicinskoj akademiji.

Nastavak istrage Čeka se saslušanje Dee

U daljem toku istrage stravične nesreće trebalo bi da budu saslušani i drugi svedoci, uključujući i teško povređenu voditeljku Deu Đurđević. - Osim ispitivanja svedoka, svih učesnika saobraćajne nesreće, biće obavljeno i saobraćajno-tehničko veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti i uzroci saobraćajne nesreće - kaže izvor Kurira iz istrage.

(Kurir.rs/J.Spasić - D.Stamenković/Foto:Vladimir Šporčić/Printscreen Pink Tv, Printscreen Instagram)