Foto: Youtube/Printscreen

oteli ih nedaleko od škole

STRPALI IH U KOLA ZA MANJE OD 50 SEKUNDI: Pogledajte kako je izgledala dramatična otmica usred bela dana! Meta bio sin računovođe zloglasnog kartela! (VIDEO)

Sin i rođak Hesusa Labre Avilesa, koji je bio glavni savetnik i računovođa kartela Areljano Feliksa 80-ih godina, oteti su u Tihuani.

Planeta

Otmica se dogodila usred bela naočigled zbunjenih prolaznika.

Svedoci kažu da se na ulici zaustavio beli automobil sa zatamnjenim staklima. Videli su naoružane muškarce koji su pokupili Hesusa Labra Feliksa i Markosa Liborio Feliksa Labru.

Inače, Aviles poznatiji kao El Čuj, bio računovođa ozloglašene tihuanske grupe koja je nekada bila najveći i najnasilniji narko-kartel u Meksiku.

U zatvoru je završio 2000. godine. Osudili su ga 40 godina nakon priznanja da je imao veze sa švercom kokaina i marihuane. Uhapsili su ga blizu škole gde je gledao sina kako igra fudbal. Zanimljivo, blizu iste škole oteti su njegov sin i nećak.

Okolne nadzorne kamere pokazale su kako je grupa otmičara, u kojoj je bilo 12 ljudi, čak 90 minuta posmatrala oteti dvojac, a zatim su ih za manje od 50 sekundi strpali u automobil i pobegli.

Sumnja se da je otmica delo nekog od suparničkih kartela.

Međutim, kako se saznaje, u petak ujutro otmičari su obojicu, bez obrazloženja, pustili u jednoj tihuanskoj četvrti.

Kurir.rs Foto: Youtube/Printscreen