Foto: AP

NHL

NEĆE SVI ŠAMPIONI KOD PREDSEDNIKA: I golman Holtbi odbija da ide na prijem kod Donalda Trampa

Golman šampiona NHL lige Vašington Kapitalsa Brejden Holtbi rekao je danas da ne želi da ide na prijem kod predsednika SAD Donalda Trampa u Belu Kuću, na proslavu osvajanja Stenli kupa.

Ostali sportovi

Holtbi je drugi igrač Kapitalsa koji je odbio poziv, posle Breta Konolija.

"To je jedna od onih stvari o kojima morate da razmislite, ali ja moram da ostanem veran sebi i da sa poštovanjem odbijem ponudu. To je za mene lična stvar. Verujem u ono u šta verujem i ako želim da se držim toga, moram da uradim ono što mislim da je ispravno, ali to ne utiče na odluke drugih", rekao je Holtbi.

Tradicija je da predsednik SAD u Beloj Kući organizuje proslave titula u četiri glavne severnoameričke sportske lige.

Tramp je povremeno bio u sukobu sa pojedinim sportistima, od NFL lige, gde su igrači protestovali tokom izvodjenja himne, do NBA igrača, uključujući Lebrona Džejmsa i Stefena Karija.

Šampioni NHL lige nastavili su tradiciju poseta Beloj Kući, za razliku od šampiona iz ostalih sportova.

Košarkaši Golden Stejta, šampioni u poslednje dve sezone NBA lige, nisu želeli da odu u posetu Trampu. Takodje, planirano je bilo i da šampioni NFL lige Filadelfija Iglsi posete Belu kuću i proslave osvajanje Superbola, ali su na to pristala samo dvojica igrača, pa je Tramp otkazao poziv veče pre skupa.

Hokejaši Vašingtona obići će Belu Kuću i sastaće se sa Trampom u ponedeljak, a taj dogadjaj proteći će bez javne ceremonije.

(Beta, Foto: AP)