Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

5 DELOVA TELA KOJIH SE MUŠKARCI STIDE! Zbog ovoga su pod velikim pritiskom i spremni su da urade BILO ŠTA samo da DEVOJKA NE SAZNA!

Zanimljivosti

Iako uglavnom ne vode računa o svom izgledu kao što to rade žene, muškarce i te kako muče kompleksi zbog određenih delova tela. Kada dođe do intimnog odnosa, vremenom iz straha da ih devojke "ne provale" nauče čak i kako da prikriju ono što im se ne dopada!

Američki fakultet "Čapman" analizirao je rezultate pet nacionalnih istraživanja u kojem je učestvovalo 100 hiljada ispitanika muškog pola, a koje je pokazalo da 40 odsto istih nije zadovoljno svojim fizičkim izgledom. Većina ima utisak da ih u društvu druge osobe ocenjuju na osnovu izgleda, te da je i te kako jasno šta im se najmanje sviđa.

Čak 20 odsto heteroseksualnih muškaraca s normalnom težinom priznalo je da skrivaju neki deo svog tela tokom seksa! Stomak je najčešće mesto koje skrivaju u krevetu, a neprijatno im je i kada ih neko direktno gleda u grudi, zadljicu a zatim i genitalije.

Studija je pokazala i da:

30 odsto heteroseksulanih muškaraca nisu zadovoljni svojim mišićima

23 odsto muškaraca je zainteresovano za plastičnu hirurgiju

61 odsto muškaraca oseća da ih aktivno ocenjuju na osnovu fizičkog izgleda

39 odsto muškaraca je preokupirano svojim izgledom

foto: Profimedia

Naučnicima je bilo jasno da i muškarci imaju komplekse, ali sve je iznenadio broj muških osoba koje su nezadovoljne svojim izgledom, težinom i mišićima, kao i onih koji ne bi ništa promenili na sebi, rekao je vođa istraživanja doktor David Frederik.

Muškarci su svesni da žene ne mare za izgled u tolikoj meri kao oni kad su u potrazi za životnim partnerom. Međutim, jasno im je da je taj faktor izuzetno važan kad su u pitanju kratkotrajne afere, zbog čega osećaju pritisak da izgledaju najbolje što mogu.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Zadovoljna/Foto: Profimedia