Foto: Profimedia

SVE JE ZATROVANO

DOBRO DOŠLI U PAKAO NA ZEMLJI: Možeš da uđeš, ali postoji šansa da nikada ne izađeš ŽIV iz ovog gradića! (FOTO, VIDEO)

Dok Zapad napada Venecuelu, zemlju koja je poboljšala živote mnogih njenih građana, zanemaruju se strahote koje se dešavaju u Peruu i drugim zemljama u Latinskoj Americi.

Planeta

Rinkonada, koja se nalazi na preko 5 km nadmorske visine, naselje je koje se nalazi na najvišoj nadomorkoj visini na svetu, grad je zlata i koncentracija bede, zajednica od oko 50.000 stanovnika, od kojih su mnogi otrovani živom.

Mesto gde se redovno siluju žene i deca, gde su se zakon i red srušili prilično davno, gde su mlade devojke poslane na smetlišta kako bi reciklirale otpad, i gde gotovo svi muškarci rade u životinjskim uslovima, gde većina njih jednostavno uništi svoje zdravlje,

U trenutku dok se u Venecueli Nikolas Maduro bori protiv Zapada, američki novinar Andre Viltček posetio je ovaj deo Perua i u tekstu za Raša tudej objasnio politička dešavanja u Latinskoj Americi i njihov uticaj na narod.

On objašnjava da je sada situacija u Peruu, odnosno u Rikonadi, ista onakva kakva je bila u Venecueli i Boliviji pre nego što su na vlast došli Ugo čavez, Eva Morales i Nikolas Maduro.

foto: Profimedia

"Vozač je odbio da me odvede u Rinkonadu, jer kako mu je objašnjeno "možeš tamo da uđeš, ali postoji šansa da nikada ne izađeš iz tog mesta", zbog mafije koja deluje na toj teritoriji i time još više pogoršava život u ovom mestu. Bez obzira na upozorenja pronašao je čoveka sa kojim je krenuo u Rikonadu i opisao kakav je život tamo i šta se dešava.

foto: Profimedia

"Sa peruanske strane jezero je zatrovano živom. Iako su Rikonada i rudnici zlata još veoma daleko, reka Ramis do ovog dela dovodi kontaminiranu vodu iz tog područja, posebno iz rudarskog grada Ananea i ta voda se uliva direktno u jezero", objasnio mu Fredi, rudarski stručnjak iz tog mesta.

Kurir.rs/ RT

Foto: Profimedia