Foto: AP/privatna arhiva

jezivo

POLICIJA GA JEDVA SKINULA SA LEŠA! UMISLIO DA JE POLA ČOVEK, POLA PAS: Režao je dok je jeo lice svojih žrtava! Procurili jezivi detalji o KANIBALU (22) koji je izmasakrirao bračni par! (VIDEO, FOTO)

Bivši student Ostin Heruf (22) verovao je da je "pola čovek, pola pas" kada je 15. avgusta 2016. godine ubio Džona Stivensa i Mišel Mišon u njihovoj kući. Kada ga je policija pronašla on je režao i grizao Stivensovo lice.

Planeta
> 22:47h

Harouf ispljunuo komad mesa iz usta dok je razgovarao s policajcima. Tada je priznao da je u pitanju “ljudsko meso”. Suđenje kanibal sa Floride za monstruozno ubistvo para trebalo bi da počne 4. novembra ove godine. Prema sadašnjim planovima, Heruf će se na suđenju braniti ludilom, a izveštaj forenzičkog psihologa ide mu u prilog.

foto: Martin County Attorney's Office

U njemu se kaže da činjenica da je Heruf nastavio da grize svoju žrtvu čak i kada su mu policajci pretili i pokušali da ga onesposobe elektrošokerom i udarcima nogom u glavu svedoči o tome da je napadač u tom trenutku bio "aktivno psihotičan".

Psiholog je potvrdio da je Heruf u trenutku kada je napao Stivensa i Mišonovu patio od teškog bipolarnog poremaćaja i akutne manične epizode s a elementima psihoze. Herufovi advokati tvrde da se njihov klijent ne smatra krivim za zločin jer u trenutku njegova izvršenja nije bio u kontroli svoga ponašanja.

Psiholog je rekao da je Heruf nekoliko dana pre napada putem interneta tražio značenja za reči "manija" i "halucinacije", a pokušao je i da sazna da li je "lud". U izveštaju se takođe navodi da je Heruf postajao sve paranoičniji i da je verovao da u njegovoj kući postoje zle sile. Zbog toga je počeo da spava u blizini svoje sestre kako bi je zaštitio.

Nekoliko dana pre napada, Heruf je počeo da veruje da je napola čovek, a napola pas. Napadačeva je sestra rekla da se tih dana motao po obližnjem grmlju. Počeo je da trči kako bi se zbližio sa životinjama, i dodala da se počeo da se vozi na zadnjem sedištu automobila, poput psa.

foto: Martin County Attorney's Office

Prvo se mislilo da je Ostin bio pod uticajem droge "flake" odnosno tzv. zombi droge, međutim toksikološki nalaz je pokazao da je imao manju količinu THC i lekove koji su mu dati u bolnici. Jedan od svedoka rekao je da je srušio Herufa.

"Uhvatio sam ga za majicu i povukao. Izgubio je ravnotežu i pao. Licem je udario u pod", rekao je. Policija je došla ubrzo posle toga, međutim ubicu nisu uspeli da svladaju ni udarcima u glavu ni elektrošokerom. Heruf je za to vreme svoje prste držao u Stivensovim ustima. Stivens je zapomagao: "Pomozite mi! Maknite ga sa mene!"

Herufa je čak ugrizao i pas, ali ni to nije pomoglo. Savladali suga tek nakon desetak udaraca nogom u glavu. U trenutku kada su Herufa skinuli sa Stivensa, videli su da je nesrećni čovek nožem izboden do te mere da su mus e videla rebra, a Heruf je među zubima imao deo Stivensonovog obraza.

U policijskom izveštaju se navodi da je u pitanju brutalan zločin, da je krvi bilo na sve strane i da su na telima pronađene ozbiljne rane. Oboje su proglašeni mrtvima na mestu zločina.

Kurir.rs/Dejli mejl