Foto: Avaz.ba

lekari nisu mogli da mu pomognu

UŽAS NA SARAJEVSKOM IGRALIŠTU: Dečak (4) se spuštao niz tobogan, pa ostao bez prsta

Dečak (4) je teško povređen pre nekoliko dana na igralištu u jednom naselju u Ilidži.

Bosna i Hercegovina

Mališan se spuštao niz stari tobogan, međutim, između dotrajalih metalnih delova nalazio se otvor, gde mu se zaglavila desna ruka posle čega je ostao bez malog prsta.

Uz dete je bila majka koja je pozvala policiju, a dečak je bio zaglavljen sve dok nisu došli radnici komunalnog preduzeća.

Otac Jonuz Zoranjić kazao je da prst nije mogao da se spasi.

"Operisan je istog dana, lekari su pokušali da prišiju prst, ali je to, na kraju, bilo nemoguće jer se radi o teškoj povredi. Osećam se užasno, dete je bilo iznenađeno kad je videlo da nema prst. To je srceparajuće", rekao je Zoranjić.

Niko od roditelja nije primetio sporni otvor na toboganu.

foto: Avaz.ba

"Na slici je prikazan tobogan posle razdvajanja limenih delova. U parku se nalazi tabla na kojoj piše da roditelji treba da prijavljuju kvarove. Ne mogu ja svaki put kad moje dete želi da se igra da proveravam stanje tobogana. Ja nisam zaposleni Opštine", rekao je Zoranjić.

Problem s lošim održavanjem dečijih igrališta u sarajevskom kantonu traje, inače, godinama. Svi su bili na nogama kad je 2015. godine konstrukcija starog gola na dobrinjskom igralištu ubila 12-godišnjeg dečaka Saliha Paćariza.

Tada su donesene određene uredbe, koje na terenu niko ne poštuje pa su igrališta i dalje zapuštena i opasna za decu, prenosi Avaz.ba.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba