Foto: Starsport

Otkrivamo

ŠOKANTNO OTKRIĆE KURIRA: Poznati rukometaš i as Crvene zvezde pao na dopingu zbog KOKAINA!

Poznati srpski rukometaš pao je na doping testu, objavila je Svetska antidoping federacija! Reč je o Bobanu Živkoviću, bivšem igraču Crvene zvezde, a sada članu Železničara iz Niša, vicešampiona Srbije, koji je u bogatoj karijeri igrao i u Ligi šampiona. Iskusnom rukometašu pronađen je kokain na doping testu, koji je odrađen 13. maja 2018. godine.

Ostali sportovi
> 12:57h

Rukometni savez Srbije dobio je prijavu Antidoping agencije Srbije na osnovu osnovu analize iz austrijske laboratorije, akreditovane od Svetske antidoping agencije. U rezultatima testa utvrdilo se da je Živković koristio nedozvoljenu supstancu iz grupe C.6. a - nespecifični stimulans - kokain!

- Prijavljeni Boban Živković nije zahtevao analizu "B" uzorka. Takođe, isti nije izneo svoju odbranu, niti je dostavio bilo kakvo izjašnjenje na okolnosti koje mu se stavljaju na teret, iako je u toku postupka utvrđena pravilna dostava na osnovu poštanskih povratnica - navodi se u odluci disciplinske komisije Rukometnog saveza Srbije, u koju je Kurir imao uvid.

Sankcija je bila maksimalna.

- Živkoviću se izriče mera zabrane učešća na takmičenjima u trajanju od četiri godine, počev od 28. 11. 2018. godine. Utvrđeno je nesporno postojanje nedozvoljenog postupanja odgovornog sportiste. Nije utvrđeno postojanje odobrenog izuzeća u terapeutske svrhe. Disciplinska komisija je cenila i činjenicu da se prijavljeni do dana donošenja rešenja nije izjasnio na okolnosti koje mu se stavljaju na teret - glasilo je rešenje koje su doneli nadležni organi.

Inače, iza Bobana Živkovića je zavidna rukometna karijera, koju je počeo davne 1999. godine u rodnom Nišu. Posle sedam godina na jugu Srbije, odlučio se za odlazak u Metalurg iz Skoplja, za koji je igrao četiri sezone. U tom periodu bio je akter i mečeva Lige šampiona! Posle toga, usledio je povratak u domovinu, tačnije, Crvenu zvezdu. Iz Beograda je otišao u Novi Sad (Vojvodinu) i na kraju Niš (Železničar).

Sankcije za rukometaša

* Zabrana učešća na takmičenjima u trajanju od četiri godine * Zabrana finansiranja sportiste za vreme trajanja kazne * Zabrana obavljanja bilo kakve sportske aktivnosti ili delatnosti za vreme trajanja kazne * Gubitak statusa iz nacionalne kategorizacije sportista za vreme trajanja kazne

Kurir sport

Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: