Foto: Marina Lopičić

TROFEJNI PREDSEDNIK CRNO-BELIH

DRAGAN ĐURIĆ ZA KURIR: Partizan je kao olupina! Zvezda se zanosi, a nema čak ni trenera

Više se ne postavlja pitanje zašto na brodu nema kapetana, tu nema ni motora, ničega, kaže Dragan Đurić posle četvrtog uzastopnog poraza voljenog kluba

Fudbal
> 23:56h

Bivši predsednik Partizana Dragan Đurić pribojava se da crno-beli još nisu dotakli dno i da će njegov prijatelj Savo Milošević tek osetiti velike probleme u nastavku rada sa ekipom. Razlog je jednostavan - Partizan nema igru jer nema ko da je stvara. - Čak se i Vladimir Stojković gubi u onakvoj ekipi. Pored njega možda ima još jedan ili dva fudbalera, ostali nisu igrači za Partizan. Do toga nas je dovela ova uprava - priča Đurić. Zasluge za preuzimanje tima od strane Miloševića Đurić pripisuje emocijama. - Savo mnogo voli Partizan i sjajno razume igru i taktiku. Uz to misli da će ogromno iskustvo iz FSS primeniti u Partizanu, pa će kao i Mrkela da dovede najbolje igrače koje je već skautirao za reprezentacije. Čime, kojim parama? To je pitanje. Ovi nemaju dinara jer su godinama puštali igrače bez obeštećenja. Na primer, ja Lukača nisam želeo da puštam ni za tri miliona evra, a oni su ga dali za džabe. Aktuelno rukovodstvo crno-belih, po Đurićevom mišljenju, može biti spokojno: - Ma, niko neće u Partizan. To nije brod bez kapetana, to je olupina. Nema motora, nema ničeg. Ko god bi došao, bilo bi potrebno da donese 18-20 miliona evra. Da li znate ko su danas članovi upravnog odbora? Mnogi su već otišli, ali se o tome ne piše - zaključuje Đurić.

Ostavio sam im bogatstvo, a dug je preko 40 miliona

Crno-beli, prema nekim izvorima, duguju preko 40 miliona evra, a o tome kako je došlo do tog iznosa postoje oprečne informacije. Vladajuća garnitura predsednika Milorada Vučelića podseća da im dugovi iz Đurićeve ere iskaču kao kosturi iz ormara, dok prozvana strana ima drugačije viđenje stvari. - Ostavio sam oko 20 miliona evra vrednosti samo u igračima. Pa da su jednog po jednog prodavali za milion, zaradili bi dovoljno da žive normalno. Da ne pričam da je Škuletić prodat za četiri miliona, da su od Mitrovićeve naknadne prodaje dobili 2,5 miliona evra... Ja sam od države za šest godina dobio samo 900.000 sponzorstva kad smo bili u Ligi šampiona, a vidite da njima nije dovoljno ni toliko od Telekoma po godini - priča Đurić.

foto: Starsport©

Zvezda se zanosi, ima tamo dosta problema

Đurić veruje da se na drugoj strani brda zanose ovim rezultatima. - Tamo Terzić vodi priču, ali nemaju trenera. Zvezdu je Mačva sa Tešovićem nadigrala, da ne pričam da je i Bata Mirković sa onakvim igračima dva puta bio bolji od Zvezde u derbiju. Oni se samo zanose, ali tamo vidim dosta problema - smatra Đurić.