Foto: Stefan Jokić, Facebook

humano

DEJANU SU U SRED NOĆI DVOJICA PRIPADNIKA ŽANDARMERIJE ZAUSTAVILA AUTO: Kada su videli da je kolima bolesni dečak za koga se skuplja novac, nisu tražili dokumenta, već su odmah ponudili pomoć!

Društvo

Uniformisana lica po prirodi posla, često odaju sliku da su "kamenog srca”, ali ono što se juče desilo, pokazuje da se iza ozbiljnog i strogog lica kriju veliki ljudi.

Jedan od primera velike humanosti ljudi u uniformi obajvio je Dejan Milunović iz Beograda na svom Fejsbuk profilu. Njegov sin sin pati od Westovog sindroma i za njegovo lečenje potrebna je novčana pomoć.

Milunović se vraćao sa puta u kasne sate svojim autom, na kome je stajao plakat fondacije “Budi human” sa slikom njegovog sina. Dok je vozio, zaustavili su ga pripadnici Žandarmerije. Uredno je zaustavio vozilo i spremio dokumenta na uvid. Otvorio je prozor, jedan od pripadnika Žandarmerije ga je pozdravio, a kada je krenuo da mu doda dokumenta, desilo se nešto neočekivano.

Pripadnik Žandarmerije rekao mu je da nema potrebe da daje dokumenta, i pitao ga je da li je njegov sin na plakatu koji stoji na autu. Gospodin Milunović je rekao da jeste, a onda je prišao i drugi pripadnik Žandarmerije i rekao da on i kolega žele da doniraju novac i pomognu u lečenju Vasilija.

Prema Dejanovim rečima u tom trenutku nije znao gde se nalazi, i kako je naveo, toliko je bio pod utiskom da je njegovo srce htelo da “pukne” od oduševljenja.

Svaka čast za momke iz Žandarmerije, a nadamo se da će i Vasiliju biti bolje.

Ovim putem pozivamo ljude dobre volje, da posalju SMS za pomoć Vasiliju!

(Kurir.rs)