Foto: Fonet Aleksandar Levajkovic

Šamaranje nije politika

NASILJE U SKUPŠTINI GRADA! LDP: SzS mora prestati sa svesnim izazivanjem incidenata! Danas pretio da će ženi "lupiti šamarčinu" sledeći put će to i učiniti!

Onaj ko je danas pretio da će ženi "lupiti šamarčinu" sledeći put će to i učiniti, a mi smo svesni posledica takvog ponašanja, zbog čega ne možemo i ne želimo da ćutimo, naveo je LDP

Politika
> 21:08h

BEOGRAD - Povodom današnjeg nasilnog upada pristalica opozicije u Skupštinu Grada Beograda oglasio se Savet za ljudska prava LDP-a koji je naveo da nasilje ne može biti alternativa

"Za nedavni upad u RTS ili današnji incident ispred Skupštine grada nema razumnog opravdanja. Savez za Srbiju mora razumeti da izazivanje sukoba, ne samo sa ženama, već i sa neistomišljenicima ugrožava svakog normalnog čoveka u zemlji.

Zato moraju prestati sa svesnim izazivanjem incidenata. Svako verbalno i fizičko nasilje, ne samo prema ženama, već i neistomišljenicima, mora biti osuđeno od svih i sankcionisano u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju LDP.

Oni ukazuju i da je najavljeni "Marš na Pink" neprihvatljiv. "Ukoliko je u subotu Pink na redu, ko je u nedelju, ponedeljak ili narednog vikenda", zapitao je LDP i ukazao da svaki oblik verbalnog nasilja vodi do fizičkog.

"Onaj ko je danas pretio da će ženi "lupiti šamarčinu" sledeći put će to i učiniti, a mi smo svesni posledica takvog ponašanja, zbog čega ne možemo i ne želimo da ćutimo. Šamaranje nije politika. To nije politička borba", saopštio je Saveta za ljudska prava LDP-a.

Oni su zatražili da se identifikuju i sankcionišu oni koji su ispred Skupštine grada pretili ženama, jer se moraju kazniti oni koji svesno izazivaju opasnost, jer, kako kažu, nasilje ne može biti alternativa vlasti.