Foto: RTV Printscreen

poslednji put je zazvonio 2. aprila 1974. u 17.40 sati

MNOGI NISU ZNALI, ALI SUBOTICOM SU NEKAD JURILI TRAMVAJI: Pogledajte poslednju vožnju pre 45 godina, možda će neko prepoznati sebe iz detinjstva! (VIDEO)

Srbija

SUBOTICA - Subotičani su se od tramvaja oprostili 2. aprila 1974. godine. Njegova poslednja vožnja izmamila je na ulice oko 10.000 građana, mnogo više nego onog dana davne 1897. kada je tramvaj krenuo na svoju prvu vožnju od Subotice do Palića.

A i 45 godina kasnije, Subotičani se sa nostalgijom sećaju tramvaja zbog čega je u Art bioskopu „Lifka" priređena promocija filma i otvorena izložba fotografija.

Tog aprilskog dana tramvaji su redovno saobraćali sve do 14 sati i 30 minuta kada su se zajedno odvezli u remizu gde su bili okićeni cvećem i transparentima, a onda su se vratili na svoje redovne linije i Subotičane vozili - besplatno.

Oko 17 časova na okretištu stanice u Malom Bajmoku sakupila se duga kompozicija tramvaja i krenula na poslednju vožnju... Subotički tramvaj poslednji put je zazvonio 2. aprila 1974. godine u 17 časova i 40 minuta.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: RTV Printscreen)