Foto: Slađana Stevanović

Pokušaj samoubistva u selu Divci kod Valjeva

POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO SE SVEĆOM: Nije mogao da preboli smrt majke i brata!

Vojislav Bošković (46) prvo zapalio svoju novu kuću, a dok su vatrogasci gasili požar, u staroj kući je zapalio i sebe, nakon čega je sa opekotinama prevezen u bolnicu

Crna Hronika

Vojislav Bošković (46) iz valjevskog sela Divci polio se benzinom i zapalio u svojoj kući, dok su vatrogasci gasili požar na njegovoj novoj kući i šupi, koje je prethodno zapalio!

Prava drama odigrala se u noći između subote i nedelje, a Vojislav je sa teškim opekotinama po čitavom telu transportovan za Beograd.

Snažna eksplozija

Kako saznajemo, Bošković je usred noći prvo zapalio šupu, pa potom i novu kuću. Kada je vatra počela da bukti, komšije su pozvale vatrogasce, a Vojislav se sakrio u staru kuću, koja se nalazi nekoliko metara od nove, u istom dvorištu.

eksplozija raznela zidfoto: Slađana Stevanović

- Vatrogasci su brzo stigli. Dok je više ekipa gasilo vatru na kući i pomoćnom objektu, primetili su muškarca u staroj kući. Pokušali su da ga ubede da izađe iz nje, međutim, on je u ruci držao nož i odbijao je to. Ubrzo se polio benzinom, uzeo sveću i pomoću nje se zapalio - pričaju očevici.

Kako kažu, tek tada je usledio horor, pošto je došlo do snažne eksplozije.

- Začula se detonacija, sve se zatreslo. Do eksplozije je najverovatnije došlo zbog benzinskih isparenja. Koliko je ona snažna bila, govori to što je izbila zid kuće, a vrata prostorije, u kojoj se nalazio Vojislav, odletela su nekoliko metara dalje - kaže sagovornik Kurira.

izgorela kućafoto: Slađana Stevanović

Dok su vatrogasci vodili bitku sa vatrenom stihijom i pokušavali da ugase požar kako se ne bi proširio na druge kuće, koje se nalaze u neposrednoj blizini, ekipa Hitne pomoći vodila je borbu da sačuva život teško povređenom Vojislavu. Nakon što mu je ukazana lekarska pomoć u valjevskoj bolnici, gde su mu konstatovane teške povrede opasne po život, u vidu opekotina trećeg i četvrtog stepena, on je prebačen u Beograd na dalje lečenje.

Psihički problemi

Aleksa Janjušić, prvi komšija povređenog Vojislava, kaže za Kurir da on ima psihičkih problema, zbog kojih se ranije lečio.

komšija na mestu nesrećefoto: Slađana Stevanović

- Međutim, u poslednje vreme je bio miran i nismo imali problema s njim. Ne znam šta ga je navelo na ovo, ali pretpostavljam da nije mogao da se pomiri sa tim da je za kratko vreme izgubio i majku i brata, koji su oboje umrli za manje od godinu dana - ispričao je Aleksa Janjušić.

Kako saznajemo, nakon smrti majke, Vojislav je živeo sam u porodičnoj kući u Divcima. Komšije kažu da nije nigde radio i da je živeo od socijalne pomoći.

Strašni zvuci Vatra je kuljala na sve strane Vojislavov komšija kaže da je prizor u Boškovićevom dvorištu bio jeziv. - Nismo znali šta nas je snašlo. Moja kuća se nalazi na nekoliko metara od njegove stare kuće, gde se polio benzinom i zapalio. Čuli smo da se nešto prolama, to nas je probudilo. Kad smo izašli napolje, videli smo da gore nova kuća i šupa i da vatra kulja na sve strane. Krov je počeo da propada, čuli su se strašni zvuci. Odmah smo pozvali vatrogasce, koji su čitavu noć gasili buktinju - prepričava dramu komšija.

(Kurir.rs/ Slađana Stevanović/ Foto: Slađana Stevanović)