Foto: FK Crvena zvezda

BRAVO MAJSTORE

VREDAN JUBILEJ KAPITENA: Nenad Milijaš odigrao 250. utakmicu u dresu Crvene zvezde

Voleo bih da neko ponovi ovaj rekord, jer bi to značilo da će provesti lepo vreme na Marakani, poručio legendarni kapiten kluba iz Ljutice Bogdana

Fudbal

Nenad Milijaš ušao je u istoriju Crvene zvezde! Kapiten koji igra poslednju sezonu u crveno-belom dresu odigrao je svoju 250. jubilarnu utakmicu protiv Proletera iz Novog Sada (4:0). Ove sezone, Nenad Milijaš odigrao je šest utakmica za Crvenu zvezdu, pet u Superligi i jednu u Kupu Srbije.

Ovom brojkom Nenad Milijaš postao je igrač sa najviše utakmica za klub od osvajanja titule Kupa evropskih šampiona 1991. godine! U februaru prošle godine prestigao je Dejana Milovanovića koji je sa 231. mečom do tada držao rekord u novijoj istoriji.

Odigrali ste 250. utakmica za Crvenu zvezdu. Šta kažete na tu impresivnu brojku?

- Pobeda mi je ulepšala jubilej! Voleo bih da neko ponovi ovaj rekord, jer bi to značilo da će provesti lepo vreme u Crvenoj zvezdi. Hvala svim igračima sa kojima sam igrao u crveno-belom dresu.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Koliko vama lično znači što ste ušli u istoriju kluba?

- Emocije su veoma jake. Niko dugo nije postigao slično. Rano ljudi odlaze, a novac je glavni faktor. Zato je ovo uspeh kojim retko ko može da se pohvali.

Pamtite li neku utakmicu posebno?

- Bilo je mnogo prelepih momenata, ali je teško izdvojiti posebnu utakmicu. Pamtiće se svaka pobeda, svi evropski dueli, večiti derbiji...

Možete li sjajnu sezonu da zatvorite sa dva trofeja?

- Sa Zvezdom uvek očekujem uspehe. Dosta je teških utakmica, nekad se želje nisu ostvarile, dok nam je ove godine sve išlo po planu. Cilj nam je dupla kruna, na pravom smo putu i imamo kvalitet, ali nismo još osvojili nijedan trofej. Daćemo sve od sebe da dođemo do tog cilja.

foto: FK Crvena zvezda

Jedini ste u ekipi koji imate osvojenu duplu krunu u Srbiji, zar ne?

- Učestvovao sam u dve poslednje kada smo dva trofeja uzeli sa Valterom Zengom i Boškom Ðurovskim. Otada je prošlo 12 godina. Bilo bi lepo da ova generacija zaokruži celu priču.

Na zimskim pripremama u Turskoj nagovestili ste kraj karijere. Da li se nešto promenilo?

- Odavno sam rekao da bih pokušao da budem trener. Da vidim da li mi to leži, ili ne. To mi je lep posao.

Da li vam je žao što vam je karijera pri kraju?

- Volim i sad da igram fudbal, ali sam svestan svojih godina. Znam šta Crvenoj zvezdi treba i znam od čega klub živi. Ovde sam dugo, prošao sam sito i rešeto. Kad je teško i kad treba, tu sam. Mladi igrači moraju da dobiju šansu, da igraju, posle se prodaju i klub zaradi pare.

Zima 2007.

Eh, taj Bajern

Ima li nešto za čim Milijaš žali u dresu Zvezde?

- Ožiljak će mi ostati utakmica protiv Bajerna iz Minhena 2007. godine u Ligi Evrope. Izgubili smo nesrećno sa 3:2. Mogli smo uzeti bod, nisu nas nadigrali jer smo bili dobri. Igrao sam odlično, dao i namestio gol. Ali... Kad vidim koliko imam trofeja, prezadovoljan sam.

Oni su odigrali najviše utakmica za Zvezdu 1. Dragan Džajić 587 2. Bora Kostić 580 3. Rajko Mitić 569 4. Jovan Aćimović 519 5. Boško Đurovski 509

Činjenice o Milijašu i Zvezdi * ponikao je u Zemunu, gde je prošao sve selekcije kluba i reprezentacije * za Crvenu zvezdu potpisivao je u tri navrata. Prvo januara 2006. kada se zadržao do leta 2009. i odlaska u Vulverhempton. Iz Engleske se vratio avgusta 2012, ali i dve godine kasnije otišao u Manisu. Po treći put, u Zvezdu je došao prošle zime. * tokom igranja za crveno-bele osvojio je tri titule i dva kupa, a sa aktuelnom generacijom upisao se u klupsku istoriju i po prvom prezimljavanju u Evropi posle 25 godina * 22. septembra 2012. u superligaškoj utakmici protiv Hajduka u Kuli (1:0 za Zvezdu), odigrao svoju 100. prvenstvenu utakmicu za Crvenu zvezdu * igrao je na pozicijama zadnjeg veznog, levog veznog i ofanzivnog veznog, iza dvojice napadača. Krase ga, snažan i precizan šut levom nogom, dobar pregled igre i tačan pas. Odličan je izvođač slobodnih udaraca iz kojih je postigao veliki broj lepih golova * oženjen je s Ksenijom, bivšom odbojkašicom, sa kojom ima četvorogodišnje blizance Lazara i Vasilija i jednogodišnju ćerkicu Milu * igrao je za Srbiju na SP u Južnoj Koreji, upisao je 21 utakmicu za državni tim i dao četiri gola

36 godina puni 30. aprila 7 sezona proveo na Marakani 57 golova je dao za Zvezdu

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir/www.crvenazvezdafk.com