Foto: Nebojša Mandić

Najzad

KORIDOR 11 UBRZO U SAOBRAĆAJU: U junu auto-putem od Beograda do Čačka

Ruta Iz pravca Beograda na trasu će se ulaziti na petlji kod Bariča, odnosno kod obrenovačkog sela Mislođin

Društvo
> 15:50h

Radovi na Koridoru 11 biće završeni pre početka leta, da bi početkom juna sve bilo spremno za prve automobile!

Radovi na deonicama auto-puta na Koridoru 11 od Obrenovca do Ljiga su praktično završeni, što znači da će građani biti u mogućnosti da za znatno manje vremena prelaze ovu razdaljinu. Auto-put u punom profilu od Obrenovca do Čačka iznosi 103 kilometra i biće pušten u rad pre početka letnje sezone, najavljuje Ministarstvo saobraćaja. - S puštanjem u saobraćaj ovih deonica, zapadna Srbija biće prvi put povezana auto-putem s Beogradom, preko Obrenovca. Što se tiče isključenja i uključenja na auto-put, iz pravca Beograda na trasu će se ulaziti na petlji kod Bariča, odnosno kod obrenovačkog sela Mislođin. Od Bariča do Preljine stizaće se za sat vremena - objašnjavaju iz Ministarstva saobraćaja i dodaju da će "do kraja godine biti završeni i radovi na deonici Surčin-Obrenovac, čime će biti kompletiran autoput na Koridoru 11".

foto: N1 Printscreen

Profesor na Saobraćajnom fakultetu dr Milan Vujanić ističe značaj puštanja auto-puta u saobraćaj: - Svaki izgrađeni auto-put građanima donosi skraćenje putovanja, manje troškove i smanjenje broja saobraćajnih nesreća. Mi na auto-putevima zarađujemo tako što novac dat za putarinu, a koji ostavljaju i stranci, koristimo za održavanje svih puteva. Cena izgradnje je nikakva u odnosu na korist koju ima država, pojedinci koji ga koriste i celo društvo u globalu.

Zorana Mihajlović Do leta tri nova auto-puta

foto: Kurir TV

Pre letnje turističke sezone imaćemo završena tri auto-puta, i to na južnom i istočnom kraku Koridora 10, kao i 103 kilometra auto-puta na Koridoru 11, od Obrenovca do Preljine, rekla je Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja. Takođe, najavila je da će do kraja godine biti završena i deonica od Surčina do Obrenovca, nakon čega kreće izgradnja pet novih auto-puteva.

Tabela - Struktura Koridora 11 Deonica Dužina Surčin-Obrenovac 17 km Obrenovac-Ub 26,2 km Ub-Lajkovac 12,5 km Lajkovac-Ljig 24 km Ljig-Preljina 40 km Preljina-Požega 30,9 km

Kurir.rs/ M. VUJOVIĆ Foto: Nebojša Mandić, N1 Printscreen, Kurir TV