Foto: Promo

OBAVEZNO PREDUZMITE NEŠTO: Zbog čega RAVNI TABANI mogu da budu tako OPASNI?

Život

Ravna stopala deluju na prvi pogled kao beznačajan problem. Ali ako se ne leče, ona mogu za posledice da imaju ozbiljne bolove ne samo u nogama, već i mnogo šire, a to može značajno da omete normalno funkcionisanje i da, kako odrasle tako i decu, učine razdražljivim.

Odakle ravni tabani kod dece, a odakle kod odraslih u kasnijem dobu?

Kod dece se pravilan luk stopala razvija do 10. godine života. Čim se primeti da se svod ne podiže iz godine u godinu, treba reagovati i „naterati“ stopalo da se formira pravilno. Jer deca se često rađaju sa slabim ligamentima stopala, što može biti i genetski. Ravna stopala kod odraslih takođe mogu biti posledica urođene slabosti vezivnog tkiva, stečena slabost mišića stopala ili posledica povreda i oboljenja stopala.

Ako se ravna stopala ne leče, ona mogu dovesti do najrazličitijih problema, a oni nisu uopšte bezazleni i bolovi koji iz njih proističu mogu značajno da utiču na psihu, pa samim tim i na zdravlje organizma generalno.

foto: Promo

Ortopedi preporučuju da se u slučaju ravnih tabana redovno rade vežbe (na internetu možete pronači brojne koje ne zahtevaju ni mnogo vremena ni mnogo energije), ali takođe predlažu i nošenje uložaka u obući. Međutim, sa ulošcima postoji gomila „caka“:

  • Većina uložaka za ravne tabane, bilo za decu bilo za odrasle, ima visoku cenu. Međutim, visoka cena ne garantuje uvek kvalitet i pomoć. Pritom, odlasci radi „ostavljanja otisaka“ sa decom često nisu prijatni iako su bezbolni.
  • Kada ih platite mnogo, očekujete i da dugo traju. Međutim, ako ste stalno u pokretu i ako vam se noge mnogo znoje, ulošci jednostavno neće moći da traju onoliko koliko ste zamislili da hoće i onda ćete ponovo morati po nove.
  • Ljudi uglavnom brzo odustanu od uložaka, jer često smetaju, veliki su, teški, glomazni. Najčešće odustaju deca koja nemaju svest o tome koliko im oni pomažu. Njima je uglavnom nošenje istih neugodno i zamarajuće.
  • Svi klasični ulošci predviđeni su za nošenje u obući, a nekada je potrebna i „podrška“ dok po kući hodate u čarapama ili kućnim papučama.

A jeste li čuli za

foto: Promo

Oni su nešto novo na našem tržištu EASY STEP jastučići su ulošci specijalno napravljeni za ravna stopala – oni prekrivaju samo spušteni deo noge, ne dozvoljavaju mu da „pada“ i podižu ga u položaj u kom treba da stoji. Fiksirani su za stopala lastišem koji ide preko risa, pa mogu da se nose ne samo u obući, već i van nje.

foto: Promo

S obzirom da prelaze samo preko spuštenog dela stopala, veličina je univerzalna i mogu da ih nose i deca i odrasli. Mogu da se nose u bilo kojoj obući, čak i zatvorenoj, a mogu da se nose i van nje. Ni malo ne smetaju prilikom hodanja. Šta više, čine kretanje prijatnim, bezbolnim.

VELIKA AKCIJA: danas ih možete kupiti po akcijskoj ceni od samo 540 din (1 par) pozivom na broj 011/6 888 999 ili poručivanjem online OVDE!

foto: Promo

(Promo - Tekst / Foto: Promo)