Foto: Dado Đilas

nervoza sve veća

ALEKSANDAR ANTIĆ: Haradinajevi napadi na predsednika Vučića neodoljivo podsećaju na rečnik lidera Saveza za Srbiju

Politika

Ministar Aleksandar Antić izjavio je da je Ramuš Haradinaj poslednji čovek na svetu koji ima pravo da kaže bilo šta o načinu na koji predsednik Vučić vodi politiku Srbije. On naglašava da se Haradinaj bavi politikom samo sticajem okolnosti i usled nedostatka dokaza.

- Da su mehanizmi međunarodne pravde bili efikasni, on bi danas bio daleko i od slobodnog kretanja, a kamoli od šanse da razgovara sa inostranim zvaničnicima. To kako predsednik Vučić vodi politiku Srbije nedostižan je san Ramuša Haradinaja, a njegova nervoza i histerija su iz dana u dan sve veće, jer Srbija nailazi na poštovanje i uvažavanje od najuticajnijih zemalja sveta i njihovih lidera, za razliku od Haradinaja i ljudi koje predstavlja.

foto: Zorana Jevtić

Ovakvim izjavama samo uspeva da dodatno cementira svoju poziciju marginalca i šarlatana na političkoj sceni, zbog koje ne uživa nikakav međunarodni respekt - navodi Antić i objašnjava da njegovi napadi na predsednika Vučića, poput ovog poslednjeg, neodoljivo podsećaju na rečnik lidera Saveza za Srbiju, Đilasa, Jeremića i Obradovića.

- I oni imaju identične primedbe na način na koji predsednik Srbije vodi međunarodne poslove Srbije. Pitanje je samo ko je od koga preuzeo takav rečnik – Haradinaj od vođa Saveza za Srbiju ili beogradska opoziciona trojka od kosovskog političara.

(Kurir.rs/Alo.rs)