Foto: Dragana Udovičić

prvi Međunarodni skup bajkera u Prokuplju

BAJKERSKI RAJ U TOPLICI: 400 motorista stiže u Prokuplje

Srbija

PROKUPLJE - Udruženje ekstremnih sportova, bajkera i paraglajdista iz Prokuplja 20. aprila organizuje prvi Medjunarodni skup bajkera u Prokuplju.

Kako je danas rekao predsednik tog udruženja Saša Miljković, na skupu će učestvovati bajkeri iz Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije, Bugarske i cele Srbije.

Očekuje se dolazak oko 400 bajkera, što je, prema njegovim rečima za prvi takav skup u Toplici, "više nego impozantna brojka".

"Ovaj svojevrstan festival posvećen bajkerima dešavaće se u Prokuplju tokom celog dana, od 15 sati po podne pa sve do jedan sat posle ponoći. U okviru susreta će se organizovati i bajkerske igre, nadmetanje u najsporijoj vožnji motora, nadvlačenje konopca i slično", kazao je Miljković.

foto: Zorana Jevtić

On je kazao da će nakon toga bajkeri napraviti kolektivnu vožnju ulicama Prokuplja, što će biti "nesvakidašnja slika za građane", koja će se završiti kod Spomen parka Gvozdenom puku, gde će sa gostima iz Niša, "Veteranima 63. padobranske brigade" i "Gvozdeni puk" položiti cveće i odati počast junacima Gvozdenog puka iz Prvog svetskog rata.

Ovo okupljanje bajkera , prvo ovakve vrste u topličkom kraju, završiće se kraj pomoćnih terena FK "Topličanin" u blizini Zabavnog parka.

Za ljubitelje ekstremnih sportova uveče u 21 čas održaće koncert niški rok bendovi "Generacija 678" i "Sarkazam".

"Ovom manifestacijom želimo da pokažemo, našim sugrađanima, da su bajkeri bez obzira na svoj izgled, samo obični ljudi, zaljubljenici u motore, miroljubivi, nenasilni i dobri drugari, kazao je Miljković.

On je izrazio nadu da će posle ovog okupljanja biti potpuno izmenjena iskrivljena slika o bajkerima, koji su ljudi stekli o njima kroz američkih filmove, u kojima su prikazani kao "andjeli pakla", agresivni i nasilni.

(Kurir.rs/Beta)