Foto: Realmadrid.com

samo da se ne predomisli

KRV NIJE VODA: Jedan od najtalentovanijih mladih košarkaša želi da igra za Srbiju! Otac mu je bivši reprezentativac (VIDEO)

Tristan Vukčević je jedan od najtalentovanijih mladih košarkaša rođenih 2003. godine.

Košarka

Trenutni igrač madridskog Reala i sin našeg bivšeg reprezentativca Dušana, ima želju da igra zza Srbiju.

– Već godinu i po dana sređujemo dokumenta da Tristan obuče naš dres – rekao je Igor Rakočević, direktor mlađih kategorija KSS u emisiji “60 minuta s Vladom i Acom” na MaxBet radiju.

Ne bi trebalo da bude neočekivanih problema…

– Rekao je Tristan da želi da igra samo za Srbiju i to je najvažnije. Videćemo da li ćemo to moći da realizujemo brzo, ili tek kad bude napunio 21 godinu, ali to će da se dogodi – izjavio je Rakočević.

Tristan je rođen u Beogradu, a majka mu je Šveđanka, tako da postoji mogućnost da zaigra i za tu reprezentaciju. Njeno ime u originalu je Jade Cicak, u transkripciji Džejd Čičak, rođena je u Helsinborgu, a u braku sa Dušanom Vukčevićem ima dva sina. Tristan je stariji. Lepa Džejd Čičak, koju u

Grčkoj paparaci godinama prate kao jednu od najpoznatijih supruga slavnih sportista, osnivač je kompanije koja kreira kupaće kostime.

Sedište kompanije je u Atini, gde godinama živi porodica Vukčević. Dušan je TV komentator košarkaških utakmica, a u grčkim lifetime magazinima često je predstavljen kao veliki ljubitelj salata koje pravi od organski gajenog povrća.

Dušan Vukčević je rođen u Sarajevu 1975. Prema svedočenju Dejana Kamenjaševića, sina legendarnog radio reportera Mirka Kamenjaševića, igrao je u juniorima Bosne. Pored Vukčevića i Kamenjaševića, u toj selekciji bili su i Haris Brkić, Elvir Ovčina, Vedran Bosnić, Alen Abaz i Aleksandar Glintić.

Dušana Vukčevića je put vodio najpre u Beograd, u Crvenu zvezdu (1993-1995), pa u Apolon, Olimpijakos, Real Madrid – gde ga je sada nasledio sin Tristan. Vukčević senior je još igrao za Montepaski, Ulker, Olimpiju iz Milana, Virtus, Rimini… karijeru je završio 2012. u Veroni. Igrao je i za reprezentaciju Srbije i Crne Gore 2003. na Evropskom prvenstvu u Švedskoj (selektor Duško Vujošević).

Dok je igrao za Apolon, Dušan Vukčević je uzeo grčko državljanstvo. Svom prezimenu dodao je Calikis. U to vreme njegov slučaj nije bio usamljen, naprotiv. Grčko državljanstvo u prvoj polovini devedesetih godina prošlog veka uzeli su i Dragan Tarlać, Marko Jarić, Predrag Stojaković. Milan Tomić…

Kurir sport / Koš Magazin