Foto: Starsport©

PRED PRVI MEČ POLUFINALA KUPA SRBIJE

LALATOVIĆ HOĆE U ISTORIJU: Partizan je veliki, Savo je odličan, ali želimo u finale

Trener fudbalera Radničkog Nenad Lalatović rekao je danas da veoma poštuje Partizan, ali da se ne plaši i da će ekipa učiniti sve da se plasira u finale Kupa Srbije.

Fudbal
> 18:46h

"Imamo veliko poštovanje prema njima, ali naš cilj se zna. Nikoga se ne plašimo, idemo tamo da igramo i da pokušamo da posle ovog dvomeča udjemo u finale. Biće teško, šanse su 50-50, a ja apsolutno verujem u svoje igrače i ako oni budu pokazali disciplinu u igri kakvu imaju i ako taktički odradimo utakmicu onako kako se dogovorimo, nadam se da ćemo ostvariti rezultat koji će nas približiti finalu. U ovakvim mečevima je mnogo važno postići gol u gostima i naša želja je da to i učinimo. Nećemo se braniti, krenućemo po taj gol i rezultat koji će nam dati šansu da posle revanša u Nišu ostvarimo svoj cilj", rekao je Lalatović u najavi utakmice.

Radnički će gostovati Partizanu u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije u fudbalu.

"Mnogo se dobro poznajemo, neće tu biti puno iznenađenja. Verujem da ćemo uspeti u onome što smo naumili. Ja sam pre dve godine vodio tadašnji klub do četvrtfinala, prošle godine do polufinala i sada se nadam da je došao red da igram finale Kupa. Što se tiče sastava svi su spremni da igraju. Imam nedoumice, a njih ću rešiti tokom noći, posle sastanka sa fudbalerima", kazao je Lalatović.

Istakao je da se dugo čekalo na predstojeću utakmicu.

"Došao je konačno i taj trenutak kada ćemo igrati ovaj susret koji dugo čekamo. Koliko je ovo bitan duel za nas, toliko je bitan i za Partizan. Radnički nikada u svojoj istoriji nije igrao finale Kupa i pred nama je lepa prilika da ostvarimo još jedan nezaboravan rezultat. Da li ćemo uspeti u tome ili ne, videćemo. Ne zavisi sve od nas. Verujem da smo na pravom putu. Poraz od Crvene zvezde za vikend nas nije uzdrmao i moji igrači nemaju razlog da ih ta utakmica opterećuje. Nama na toj utakmici nije sviran penal na 0:0, a onda smo primili dva gola iz penala i jedan iz ofsajda, a taj prvi penal za njih možda nije trebalo da bude dosudjen ako se gleda kriterijum po kojem nama nije sviran na početku meča. Ali, zaboravili smo taj duel i sve misli smo okrenuli ka Partizanu", rekao je trener Radničkog.

On je naveo da nije lako eliminisati Partizan u dvomeču.

"To je veliki klub, kao i Crvena zvezda. Ipak, mi smo ove sezone pokazali da možemo da igramo protiv njih, mada su i oni pokazali da mogu da se nose sa nama. Pobedili smo ih nedavno u Beogradu, ali je tada Rikardo imao stopostotnu šansu i da je pogodio, ko zna šta bi se dešavalo u nastavku. U prvoj utakmici smo ovde igrali 2:2, iako smo vodili sa 2:0. Partizan ima kvalitet, njegovi igrači bukvalno jednim potezom mogu da reše utakmicu i protiv njih ne smete da se opustite nijedan sekund. Imaju Stojkovića na golu, Tošića, Rikarda, Nikolića, Miletića, Zdjelara, Zakarića... Sve su to sjajni igrači i ako ih potcenite nećete se dobro provesti. Moj kolega Savo Milošević radi dobar posao, podigao je ekipu zajedno sa Milanom Đuričićem i ja im želim da dugo ostanu u Partizanu", rekao je Lalatović.

Utakmica će se igrati sutra od 18.00 na stadionu Partizana u Beogradu.

(Beta, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: