Foto: EPA/Aitor Pereira

Reakcija

LAJOVIĆ POSLE NAJVEĆEG USPEHA U KARIJERI: Nadam se da mi ovo neće biti jedino polufinale mastersa u karijeri (VIDEO)

Srpski teniser Dušan Lajović napravio je fantastičan uspeh plasmanom u polufinale mastersa u Monte Karlu! Kako je izjavio posle meča “to mu je velika injekcija samopouzdanja pred buduće borbe”.

Tenis
> 17:03h

Lajoviću je ovo istorijski plasman među četiri najbolja tenisera na nekom Mastersu do kojeg je stigao pobedom nad Italijanom Lorencom Sonegom sa 6:4, 7:5. Do danas, Dušanu je najveći uspeh na masters turnirima bilo četvrtfinale.

- Pokazao sam sebi da mogu! Veoma sam srećan zbog plasmana u polufinale, to je velika injekcija samopouzdanja za mene. Nadam se da ovo neće biti jedino polufinale nekog Mastersa u mojoj karijeri, nadam se da će ih biti u budućnosti. Važno je da zadržim visok nivo igre koji prikazujem u Monte Karlu. Ako tako budu verujem da ću uspevati još nekoliko puta da zabeležim ovakve rezultate - rekao je Lajović.

Lajović če od ponedeljka biti 32. teniser na ATP listi, a u borbi za finale igraće protiv Danila Medvedeva, koji je savladao Novaka Đokovića.

- Neće biti lako. Tu pre svega mislim na vremenske uslove. Niko ne voli da igra po vetru. Ovo je tenis i nikad se ne zna pobednik unapred, tako da ne bi bilo dobro prognozirati bilo šta - zaključio je 28-godišnji igrač.

Polufinalni meč Lajović - Medvedev zakazano je za subotu i verovatno će biti prvi meč dana, pa bi trebalo da počne oko 13.30 sati.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: