Foto: Printscreen

SRBENDO

STAO NA SVETO MESTO I IZGOVORIO REČI KOJE LEDE KRV U ŽILAMA: Vanja Grbić posetio Kosovo i Metohiju i ostavio poruku na koju niko ne može ostati ravnodušan! (FOTO)

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Vladimir Vanja Grbić posetio je spomenik Gazimestan na Kosovu i Metohiji i podsetio na značaj očuvanja određenih vrednosti koje su vremenom izgubile na značaju pre svega zbog našeg nemara.

Ostali sportovi

Vanja je na Instagramu podelio fotografiju sa lica mesta uz emotivan opis.

- Ne, ne mogu da objasnim ono što sam osetio kada sam stao pred spomenik. Pred ploču istorije, tradicije i duhovnosti davno zaboravljene. Ljude koji su dali svoje živote da spase svoj narod veru i tradiciju.

One koji su poginuli za ono u šta su verovali. One koji ne poznaju lični interes, licemerje i sramotu. Oni koji su pravi. Danas bi se postideli svog nasleđa. Nije se promenilo vreme već ljudi.

U ime njih koji su zadužili sve nas moramo da spremimo naše naslednike da budu bolji od nas. Da budu svesni ko su, odakle i koje tekovine da čuvaju. Da se poštuju i ljudi i razlike i grade sa svima bolju budućnost - napisao je Grbić.

Grbić je posetio KIM u okviru kampa koji nosi njegovo ime, a osim Gazimestana Vanja je bio u poseti i manastiru Gračanica i istakao da su to emocije koje se ne opisuju nego lede krv u žilama.

Kurir sport

Foto: Printscreen